Siyasi kulislerde adı CHP ile anılan Zileli istifası ile ilgili konuştu. Zileli 12 Aralık’ta İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı aday göstermeyeceğiz paylaşımı üzerine istifa kararını aldığını söyledi.

İstifayı Eceabat ilçe başkanı Aylıkçı duyurmuştu

Bir süreden buyana İyi Parti Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz il ve merkez ilçe örgütleri ile sorunlar yaşayan ve CHP’ye geçeceği iddia edilen İyi Partili Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli İyi Parti’den istifa etmişti. Zileli’nin istifasını İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı duyurmuş. Aylıkçı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Zileli'nin istifasının sebebini “Eceabat Belediye Başkanı Sayın Saim Zileli, uzun süredir partimizin kurumsal kimliği ile yaşadığı kişisel sorunların son göstergesi olarak 17 Aralık 2023 tarihi itibariyle İYİ Partiden istifa etmiştir." İfadeleri ile açıklamıştı.

Aday Gösterilmeyeceğim Partiden İstifa Ederek Demokratik Hakkımı Kullandım

İyi Parti’den istifa eden Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli istifanın ardından İşte Çanakkale Gazetesine konuştu Zileli istifa nedenini 12 Aralık’ta sosyal medya ve haber sitelerinde kendisinin belediye başkan adayı olarak gösterilmeyeceğini gördüğünden dolayı partisinden istifa ettiğini söyledi. Zileli açıklamasında  “İyi Parti Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı kurumsal kimliğime zarar vermek için 12 Aralık’ta, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde beni aday göstermeyecekleri ile ilgili açıklaması var. Bu nedende bende 17 Aralık’ta İyi Parti’den sessiz sedasız ayrıldım. Ama konuyu çok medyatik bir duruma getirerek hala partiyi yıpratıyorlar ve bu isimlerin partiye faydaları da yok. Beni aday göstermeyecekleri ile ilgili açıklamaları sosyal medyada ve haber sitelerinde gördüm. Beni aday göstermeyecek bir partide durmanın da etik olmadığını düşünerek 17 Aralık’ta İyi Parti’den istifa ettim.” dedi.

Şu An İçin Siyasi Partiler İle Bir Görüşmem Yok

İyi Partiden istifa etmesi sürecinden sonra CHP’ ye geçeceği yönündeki söylemleri de değerlendiren Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli “ Şu an için net bir şey yok. Siyasetten, Cumhuriyet Halk Partisi yada başka bir siyasi parti ile bir görüşmem yok.” dedi. CHP Gurup toplantısında kendisine CHP rozeti takılacağı ile ilgili söylemleri de değerlendiren Zileli. “Böyle bir durumdan hiç haberim yok. CHP gurup toplantısının hangi gün yapılacağını bile bilmiyorum. Ben şu an için Eceabat Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadan devam edeceğim.” dedi.

Ogün İnal