Oğuz Talha Uz, İstanbul İl Gençlik Kollarımızdan iki arkadaşı üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin resmi olan ve üzerinde “Türkiye’nin Araplaşması İçin Oyunuzu Bize Vermeye Devam Edin” yazılı broşürleri dağıtırken gözaltına alındı. Uz ve bir arkadaşının İstanbul’da çektiği videoda broşürleri neden dağıttıklarını da açıkladı.

Akşener’den Türk Gençleri Susturulamaz Paylaşımı

 İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener, İstanbul İl Gençlik Kollarımızdan Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel’in gözaltına alınması nedeni ile sosyal medya hesabından  “Türk Gençlerini Susturamazsınız” hashtağ’ ı ile yaptığı açıklamada “Türksüz Türkiye hayal edenler bu gece de iş başında. İktidar, Türklük ile olan mücadelesini şimdi de gençler üzerinden sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İl Gençlik Kollarımızdan Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel sadece demokratik haklarını kullandıkları için şu anda karakolda ifade veriyor. Süreci arkadaşlarımla birlikte bizzat takip ediyorum. Gencecik evlatlarımızı tutuklayarak ülkemizdeki acı gerçekleri örtmeye çalışanlar şunu çok iyi bilsin ki; Sizde her türlü zulüm varsa; bizde de her koşulda mukavemet var!” ifadelerine yer verdi.

Rıdvan Uz Sosyal Medyadan Paylaştı

İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan uzda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iyi parti Genel başkanı Merak Akşener’in paylaşımına  “Armut’un dibine düşme gibi bir huyu vardır. Sayın genel başkanım; “SİZ’e  her türlü zulüm varsa; bizde de her koşulda mukavemet var!” Bilsinler isteriz.”paylaşımı yaptı.

Ogün inal