“Çanakkale’de arıcılığı en iyi noktaya getirdik”

Birlik adına konuşan Başkan Cahit İleri, “Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale’de arıcılığın yükseltilmesi ve katma değer oluşturulması konusunda yaptığımız çalışmaları değerlendirdi ve birliğimizi teşekkür belgesi ile onurlandırdı. Bu bizim devletle uyumlu çalışmalarımızı, Çanakkale’deki arıcılığı ileri noktaya taşıdığımızı gösteriyor. Teşekkür belgesi bana değil, birliğimize verilmiştir” dedi. Yeni projelerin de sürdüğünü söyleyen Başkan İleri, “Gökçeada’da Islah Projesi ve Biga’da TANAP ile Arı Mumu İşleme ve Kek Projesi devam ediyor. ÇOMÜ ile birlikte yürüttüğümüz bölgedeki balların kalitesi ile ilgili çalışmamız da devam ediyor” dedi.

Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi bu yıl ikincisi gerçekleştirilen tarım fuarı kapsamında ‘Tarımda Fark Yaratanlar’ etkinliğinde ödüle layık görüldü. Tarım İl Müdürlüğü’nün projelendirdiği 5750 Arılı Kovan Dağıtımı Proje kapsamında çok başarılı bir iş ortaya çıkardıklarını ve Çanakkale’de arıcılık adına katma değer oluşturduklarını dile getiren Birlik Başkanı Cahit İleri,  birliğin başarısını vurgulayarak,  “Tarım İl Müdürlüğü’nün projelendirdiği 5750 Arılı Kovan Dağıtımı Proje kapsamında Bakanlığın destek verdiği bu projenin altyapı hazırlanmasın bizler üstlendik. En makul teklif olarak bizim teklifimiz kabul edildi. Tarım İl Müdürlüğü’nün tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdik. Bu Çanakkale arıcılığı açısından çok önemli bir konu idi. Çanakkale arıcılığı birkaç basamak yukarı çıkmış oldu. Dolayısı ile Çanakkale’de arıcılığı gelişmesi noktasında bu özel bir proje idi.  Bunu başarı ile sürdürdük. Bu proje ve arıcılık konusunda yaptığımız katkılardan dolayı Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale’de arıcılığın yükseltilmesi ve katma değer oluşturulması konusunda yaptığımız çalışmaları değerlendirdi ve birliğimizi Teşekkür Belgesi ile onurlandırdı. Çok tevazu göstermek istemiyorum, bu büyük bir işti ve birliğimizi başarısı ortada idi.  Bu bizim devletle uyumlu çalışmalarımızı, Çanakkale’deki arıcılığın ne noktaya taşıdığımızı gösteriyor. Teşekkür belgesi bana değil birliğimize verilmiştir” dedi.

“PROJELER DEVAM EDİYOR”

Çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Başkan İleri, “Gökçeada’da ıslah projemiz ve Biga’da TANAP projemiz ara vermeden devam ediyor. Arı Mumu İşleme ve Kek Projesi devam ediyor. ÇOMÜ ile birlikte yürüttüğümüz bölgedeki balların kalitesi ile ilgili projemiz devam ediyor”  şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Dilek Akşen