İYİ Parti Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz il ve merkez ilçe örgütleri ile sorunları olan, kısa süre önce de CHP saflarına geçeceği konuşulan Eceabat belediye Başkanı Saim Zileli’ nin beklenen kararı yeni yıla girmeden geldi. Şimdi gözler Saim Zileli’ nin CHP saflarına geçip geçmeyeceği merak ediliyor.

“İstifanın Nedeni, Uzun Süredir İYİ Parti Kurumsal Kimliği İle Yaşadığı Kişisel Sorunlar” Olarak Gösterildi

Bir süreden buyana İYİ Parti Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz il ve merkez ilçe örgütleri ile sorunlar yaşayan ve CHP’ye geçeceği iddia edilen İyi Partili Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli İyi Parti’den istifa etti. Zileli’ nin istifasını İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı duyurdu. Aylıkçı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Zileli' nin istifasının sebebini ve parti ile olan ilişkisinin sonlandığını detaylı bir şekilde açıkladı. Eceabat İlçe Başkanı Cengiz Aylıkçı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama ile Belediye Başkanı Saim Zileli' nin İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Aylıkçı, aynı zamanda "Eceabat Halkını ve Kamuoyunu Bilgilendirme Duyurusu" başlığı altında paylaştığı açıklamada, Zileli' nin istifasının nedenlerine ve bu sürecin parti içindeki etkilerine dair detayları paylaştı. Aylıkçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanlığı olarak tarafımıza çokça gelen soru olması sebebiyle yeni yıla girmeden önce ve seçim sürecinin henüz yeni başındayken bilgilendirme yapmak ihtiyacı doğmuştur. İyi Parti İlçe Başkanlığı olarak 2019 Yerel Seçimlerinde büyük bir çaba ile arkasında olduğumuz ve gece gündüz Eceabat’ımız iyi olsun diye birlikte çalıştığımız Eceabat Belediye Başkanı Sayın Saim Zileli, uzun süredir partimizin kurumsal kimliği ile yaşadığı kişisel sorunların son göstergesi olarak 17 Aralık 2023 tarihi itibariyle İYİ Partiden istifa etmiştir."

Eceabat Halkının Yarınları İçin İyi Parti Devam Edecek

Aylıkçı, açıklamasının son bölümünde  İyi Parti liderleri Sayın Meral Akşener’in politik tavrının her zaman yol gösterici olduğunu ve İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanlığı olarak, Eceabat halkının yarınları için siyasi çalışmaların en doğru kararlarla devam edeceğini belirtti. Partinin kurumsal kimliğinin ön planda tutulacağını vurgulayan Aylıkçı, Zileli' nin istifasının partiye zarar vermesine izin vermeyeceklerini ifade ederek “Sayın Saim Zileli’ nin İYİ Partimiz ile hiçbir bağı kalmamış olup, asla bireysel olmayan ama uzun süredir kurumsal kimliğimiz çatısı altında sorunlar yaşadığımız Sayın Saim Zileli’ nin makamını kazanmasında en büyük rol olan liderimiz Sayın Meral Akşener’in kurucusu olduğu partimize zarar vermesine müsaade etmeyeceğimizi kendisinin ve seçmenlerimizin, aynı zamanda Eceabatlı komşularımızın bilmesini isteriz.  Liderimiz Sayın Meral Akşener’in politik tavrı her zaman yol göstericimiz olup, İYİ Parti Eceabat İlçe Başkanlığı olarak Eceabat halkımızın yarınları için siyasi çalışmalarımız en doğru kararlar ile devam edecektir. İYİ Parti İlçe Başkanlığı Adına Saygıyla duyurulur.”

Ogün İnal