CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Parti meclisinin aldığı karar ile 4 aday adayı olmasına rağmen Çanakkale Belediye Başkan adayının atama yapılarak karar verilmesine tepki göstermek için “ Demokrasi, değişim ve önseçim” sloganı ile Ankara’da bulunan CHP Genel merkezine yürüyüşe geçen İrfan Mutluay bugün yürüyüşünü tamamlayarak Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezinin önüne gelecek. Mutluay dün Lapseli, Çardak ve Biga’yı geçerek Bursa’ya doğru yürüdü. Biga’da açıklama yapan Mutluay yürüyüşümüz sırasında ilçe ve belde binaları kapatıldı” dedi. Mutluay bursa meydanında yaptığı konuşmada ise  “Kendi seçilme hakkımı korumak için, CHP’nin Çanakkale merkezdeki 4.500 üyesinin de seçme hakkı ve Çanakkale’ lilerin de seçme hakkını korumak için Çanakkale’den yola çıkarak Ankara’da bulunan CHP Genel merkezimize doğru “Demokrasi, Değişim ve Önseçim ” yürüyüşünü başlattık. Talebim ve talebimiz Demokratik Değişim ve Önseçimdir” dedi.

“Biz Bu Kararlara Biyat Emeyeceğiz”

CHP Parti meclisinin Çanakkale belediye başkan adaylığını ön seçim ile değil atama ile belirtilenmesi nedeni ile Çanakkale’den Ankara’ya Demokrasi, Değişim ve Ön seçim yürüyüşü yapan Çanakkale Belediye Başkan aday adayı İrfan Mutluay yürüyüşüne devam ediyor. Önceki dönem Çanakkale CHP İl başkanı Metin Ümit Ural ve Doğan Ateş de yürüyüşte İrfan Mutluay’a destek veriyor. Mutluay “Demokrasi, Değişim ve Önseçim” yürüyüşünde Biga’da destekçileri ve partililer ile bir araya geldi. Mutluay Biga’da yaptığı konuşmada “Cumhuriyet Halk Pastisi Genel merkezine başlattığım “Demokrasi ve Değişim “ yürüyüşünde Biga’dayız. Biga da hafta sonu yapılan ön seçimden çıkan ve CHP Biga Belediye Başkan adayı olan Alper Şen’i kutluyorum. Biga’ya tanınan sandık hakkı Çanakkale merkez ilçeye tanınmadı. CHP Parti meclisi kısa bir süre önce CHP Çanakkale Belediye başkan adayı başta olmak üzere ülke genelinde ve Çanakkale’ deki bazı belediye başkan adaylarını atama yaparak belirledi. CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı da bu atama ile Muharrem erkek oldu. Çanakkale merkez belediye başkanlığı adaylığı için 4 aday adayı olmasına rahmen adayın atama yapılarak belirlenmesi kararının iptal edilmesi ve hatanın düzeltilmesi için başlayan “Demokrasi ve Değişim “ yürüyüşümüz Çarşamba günü Ankara’ da son bulacak. Çarşamba günü Ankara’da CHP Genel Merkezi Önünde bu talebimizi yineleyeceğiz. CHP Genel Başkanımız Özgür Özelden randevu talep ettim ve bu talebini kendisine bizzat iletmek istiyorum. CHP’ de  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM)  kararları çok önceden başka yerlerde verilmiş. Önceden hazırlanan bir senaryo MYK ve PM tarafından uygulamaya konmuştur. Biz bu kararlara biyat etmeyeceğiz.” dedi.

Yürüyüşümüz Sırasında İlçe ve Belde Binaları Kapatıldı

Mutluay Biga’da yaptığı konuşmada yürüyüşte yaptığı tespitleri de paylaşarak şunları söyledi. “Lapseki ve Çardak ilçe ve belde binalarımız Kapalı. Cumhuriyet Halk Partisinin kapıları hiçbir zaman kapalı olmaz. Kapılar kapatılmamalıdır.  Cumhuriyet Halk partisinin her binası parti üyelerinin evidir. CHP Binaları Sadece partililere değil Cumhuriyeti kuran ve Türkiye’nin 2. Yüzyılında bu ülkeyi ayağa kaldıracak milletinde evidir aynı zamanda. Yönetimler geçicidir. Şu an görev yapan ilçe ve belde yöneticileri bunu bilmelidir. Parti binasındaki kapıları halka ve partililere kapatmamalarını temenni ediyorum.” dedi.

Bursa Meydanın’ Dan CHP Genel Merkeze Seslendi

Yürüyüşüne devam eden Mutlu ay v beraberindekiler Bursa meydanda kendisini destekleyen STK temsilcileri ve partililer ile bir araya geldi Mutluay Bursa Meydanında yaptığı konuşmada “Biz bu Demokrasi ve hak mücadelesine yeni başlamadık. 30 yılı aşkın bir süre emek ve demokrasi için, Kamu emekçilerin hak ve özgürlükleri için, daha yaşanabilir bir Türkiye için, Çağdaş, laik ve demokrat bir Türkiye için hep birlikte sokaklarda, meydanlarda, Kazdağlarında, Türkiye’nin her tarafında  mücadele verdik. Son 5 yıldır CHP Çanakkale Belediye meclis üyeliği yapıyorum. Aynı zamanda Belediye başkan yardımcısıyım. Cumhuriyetin kurucu partisi 1946’ da çok partili hayata geçen ve demokrasi ile ilgili ilk adımı atan parti, demokrasinin temel unsurlarını yerine getirmek zorundadır. Bununla ilgili olarak 4-5 Kasım tarihinde yapılan büyük kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi “ değişim” mottosuyla, “Dönüşüm” mottosu sloganı ile yola çıktı. Bu durum yıllardır demokrasi mücadelesi veren biz Cumhuriyet Halk Partililerde büyük bir heyecan ve güven uyandırdı. Bu durum bendede heyecan uyandırdı. Buradan yola çıkarak 31 Mart 2024’te yapılacak olan seçimlerde Çanakkale İl Belediye Başkan adaylığı için başvurumu yaptım ve Çanakkale belediye başkan aday adayı oldum. Aday adayı olduktan sonra yol arkadaşlarımız, belediye meclisi üyesi adaylarımız ve partililerimiz ile beraber sayısız, çarşı, Pazar, esnaf ziyareti ve kahve toplantıları gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız Çanakkale ilgi ve takdir ile karşılandı. 4 Kasımdaki Kurultayda Şuanki Genel Başkanımız Özgür Özel Namus ve Şeref sözü vererek “Ön seçim” dedi. Bende Çanakkale’ de CHP üyelerinin takdiri ile Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Belediye Başkan adayının belirlenmesini isterdim. Benim ile birlikte toplan 4 aday adayı da Belediye başkan adayı olmak için başvuru yaptı. Ön seçim kararını beklerken 21 aralık Perşembe günü CHP Parti Meclisi n’den Çanakkale Belediye Başkan adaylığı konusunda bir atama kararı çıktı. Yıllardır bu partinin en üst düzeydeki görevlerinde bulunmuş MYK üyeliği yapmış, en son seçimlerde de seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale’de belediye başkan adayı gösterildi. Son genel seçimlerinin başarısızlığı henüz hiçbir yerde konuşulmadı. Seçimlerde 17 bin sandıkta CHP sandık görevlilerinin bulunmuyordu. Ve biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. 17 bin sandıkta sandık görevlilerinin neden bulunmadığını bu işten görevli isme sormak yerine k3ndisini üye iradesini hiçe sayarak belediye başkan adayı olarak atadılar. Şimdi ben kendi adıma, kendi seçilme hakkımı korumak için, CHP’nin Çanakkale merkezdeki 4.500 üyesinin de seçme hakkı ve Çanakkale’ lilerin de seçme hakkını korumak için Çanakkale’den yola çıkarak Ankara’da bulunan CHP Genel merkezimize doğru “Demokrasi, Değişim ve Önseçim ” yürüyüşünü başlattık. Talebim ve talebimiz Demokratik Değişim ve Önseçimdir. Bizi Bursa da gecenin bu saatinde karşılayanlara çok teşekkür ediyoruz.“ dedi.

Mutluay ve beraberindekiler  Bursa’ da bir gece konakladı ve ardından Ankara’ya doğru yürüyüşüne devam etti. Mutluay ve beraberindekilerin bugün Ankara’da olması bekleniyor.

Ogün İnal