Yenice Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kolluk birimlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşları internet ve sosyal medya başta olmak üzere her türlü dolandırıcılık olayına karşı uyardığı belirtildi. Açıklamada, "Kolluk birimlerimiz tarafından, mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşlarımızı internet ve sosyal medya başta olmak üzere her türlü dolandırıcılık olayına karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları aralıksız sürüyor. Telefon, internet ve sosyal medya kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri konusunda İlçe merkezin mücavir alan içinde Polis ekipleri, mücavir alan dışında ise Jandarma ekipleri kahvelerde dolandırıcılık olaylarına karşı Yenicelileri uyarıyor" ifadelerine yer verildi.

Kolluk Birimlerinden Yoğun Denetim Ve Uyarılar

Yenice Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Jandarma ve Polis ekipleri ilçe genelinde yoğun denetimler gerçekleştiriyor. Özellikle kahvehanelerde yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşlar, dolandırıcılık girişimlerine karşı nasıl önlem alacakları konusunda detaylı bilgiler ediniyorlar.

Dolandırıcılıkla Mücadelede Halkın Katılımı

Yenice'de artan dolandırıcılık olaylarına karşı kolluk birimlerinin yürüttüğü mücadelede, halkın da etkin katılımı önem taşıyor. Bu kapsamda düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katılan vatandaşlar, dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra, kendilerini bu tür olaylara karşı nasıl koruyabilecekleri konusunda da eğitiliyorlar.

İnternet Ve Sosyal Medya Kullanımına Dikkat Çağrısı

Yapılan açıklamada, özellikle internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Vatandaşlara, bilinmeyen kaynaklardan gelen mesajlara ve çağrılara karşı temkinli olmaları, kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Halkın Güvenliği İçin Devam Eden Çalışmalar

Yenice Jandarma ve Polis birimleri, halkın güvenliği ve dolandırıcılıkla mücadele adına yürüttükleri bu çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirtti. Vatandaşların da herhangi bir şüpheli durumla karşılaştıklarında en yakın kolluk birimine başvurmaları, dolandırıcılıkla mücadelede işbirliği yapmaları gerektiği vurgulandı. Yenice'de yaşayanların güvenliği ve refahı için kolluk birimleri, halkla işbirliği içinde gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

Murat Çağlayan