Lapseki sahil bandında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bu önemli projenin ilerleyişini değerlendirmek üzere bir araya gelen İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, İlçe Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, inşaat alanında bir dizi incelemelerde bulundu. Projenin detaylarına odaklanan yetkililer, yeni müdürlük binasının sadece modern bir yapı olmanın ötesinde, ilçenin tarım ve ormancılık sektörlerindeki potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlendirecek bir merkez olacağını vurguladı. Binanın tamamlandığında, ilçe sakinlerinin tarım ve orman konularında daha iyi hizmet alabilmesi için gelişmiş bir altyapı sunacak.

Şubat 2024 Yılında Tamamlanması Bekleniyor

İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün kendi binası yok idi, ilçe içinde bir alanda birkaç yıldır hizmet veriyordu. Bakanlık tarafından yapımına başlanan şık bina 2024 şubat ayından bitirilmesi hedeflendiğini çalışanlardan öğrendik. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kendi yerine geçtiğinde çok rahatlamış olacak bunun yanında vatandaşlarımızda işlerini kolay bir şekilde yaptırmış olacak” dedi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise, lapseki’ nin  tarım ve ormancılık her zaman ön planda olduğunu Yeni müdürlük binasının bu sektörlerdeki potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacağını ifade ederek “ "İlçemizde tarım ve ormancılık her zaman ön planda oldu. Yeni müdürlük binamız, bu sektörlerdeki potansiyelimizi en üst düzeye çıkarmamıza yardımcı olacak. Hemşehrilerimize daha iyi hizmet verecek olmaktan dolayı mutluyuz" dedi. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin ise, projenin ilçenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "İnşaatı hızla devam eden, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni hizmet binası 362 metre oturma alanı, inşaat alanını gezdiğimizde yetkililerden edindiğimiz bilgi çerçevesinde şubat ayı sonlarında bitirilmesi hedeflediğini öğrendik. Lapseki ilçemiz geçimini bitkisel hayvansal ve su ürünlerinden karşılayan bir ilçemizdir. Türkiye’de şeftali üretiminin birincisi Çanakkale’yi birinci yapan ilçede Lapseki’dir. üretilen tüm ürünleriyle bir değer olan ve bu değeri üreticilerle birlikte koordine eden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüdür” dedi.

Yeni Bina Tarımın Merkezi Haline Gelecek

Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, 2 bine yakın Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticisi ile 500 yakın kayıtlı gıda işletmesi ilaç yem gübre bayileri ve bunların denetiminden sorumlu, arazi satışı işlemleri yürüten Tarım ve Orman Müdürlüğüne yeni hizmet binası, çelik konstrüksiyon tek katlı deprem yönetmeliğine uygun içerisinde hizmet kalitesi açısından da Lapseki ve bölge uygun özellikler ve örnek nitelik taşıyacağı aşikârdır. Yapım işi ve diğer tüm iş ve işlemleri Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İdari ve Mali İşler bünyesinde yürütülmekte Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından da bu iş ve işlemler koordine edilmektedir. Şimdiden ilçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun" denildi. Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Binası'nın şubat ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Tamamlandığında, ilçenin tarım ve ormancılık sektörlerine katkı sağlaması ve bölge halkına daha etkin hizmet sunması bekleniyor. Bu önemli projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Lapseki'nin tarım ve orman potansiyeli daha da güçlenecek ve ilçe, bu alanda bölgesel anlamda öne çıkan bir merkez haline gelecek.

Murat Çağlayan