Günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk Otizme farkındalık yaratmak ve  Otizm hakkında vatandaşlara bilgiler vermek amacı ile Çanakkale Kent Konseyi Otizm Çalışma Grubu ve Özel Sabire Hatun Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ‘Otizm Engellilik Değil Farklılıktır’ programı ile  katılımcılara bilgiler verildi.

Kentteki otizm farkındalığını arttırmak ve otizmli vatandaşlara yönelik çalışmalar gerçekleştiren Çanakkale Kent Konseyi Otizm Çalışma Grubu ‘Ailelerle Konuşuyoruz’ programı gerçekleştirdiler. Ece Ayhan Evinde gerçekleştirilen ‘Otizm Engellilik Değil Farklılıktır’  konulu program gerçekleştirildi. Otizm ile ilgili bilgilerin aktarıldığı Programa otizmli vatandaşların aileleri, psikologlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Moderatörlüğünü Çanakkale Kent Konseyi ve Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Derneği Başkanı Sevimay Tokatçı Çanlıoğlu’nun yaptığı programa, Çanakkale Özel Sabire Hatun Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan Psikolog Hümeyra Taştepe ve Dil ve Konuşma Terapisti Özlem Şahin konuşmacı olarak katıldılar.   Programda konuşmacılar otizm nedir, otizmin etiyolojisi, belirtileri, bedensel gelişimleri, duyusal özellikleri, sosyal gelişimi, zihinsel gelişimi, dil gelişimi, tedavi yaklaşımları, bireylerin ailelerine önerileri konuşuldu. Otizmli  vatandaşların aileleri ve atılım gösteren vatandaşlar , etkileşimli bir ortamda sorularını sorma ve uzmanlardan doğrudan bilgi alma fırsatı buldular. Çanakkale Kent Konseyi Otizm Çalışma Grubu ve Özel Sabire Hatun Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği program otizm konusunda farkındalık sağlayarak, toplum genelinde bilinç oluşturmaya çalışıldı.

 

Haber Merkezi