4 bin 500 metrekare kapalı alan, 500 araçlık açık otopark ve 250 pazar tezgahını içeren modern kapalı pazar yerinin açılışı, coşkulu bir törenle gerçekleşti. Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Belde’nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu proje ile ilgili yaptığı konuşmada, "Geyiklimizde halkımızın daha modern, temiz ve düzenli bir ortamda alışveriş yapabileceği bir pazar yerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje, beldemizin yaşam kalitesini artırmak ve ticaretin canlanmasına destek olmak adına atılmış önemli bir adımdır" dedi.

Kapalı Pazar Yeri 4 Bin 500 Metrekare Kapalı Alan Ve 500 Araçlık Otopark’tan Oluşuyor

Geyikli’ de modern kapalı pazar yerinin açılışı yapıldı. Geyikli’ nin kapalı Pazar yeri, bölge halkının alışveriş deneyimini geliştirmeyi amaçlayan bir dizi özelliğe sahip. 4 bin 500 metrekarelik kapalı alan, modern mimarisi ve düzeniyle dikkat çekerken, 500 araçlık geniş otoparkıyla da ziyaretçilere rahat bir park imkanı sunuyor. Ayrıca, 250 adet pazar tezgahıyla çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu pazar yerinde, taze sebze-meyve, giyim, ev eşyaları ve daha birçok kategoride ürün bulunuyor. Kapalı Pazar yerinin açılışı büyük ilgi gördü. Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı,  AK Parti Çanakkale 27. Dönem Milletvekili ve AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Mülkiye Başmüfettişi Ali Fuat Atik, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Ticaret Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Ünal Özcan, Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Türker Demirhan, Geyikli Esnaf ve Sanatkarkar Odası Birliği Başkanı Halit Savaş, Ezine Şöförler Odası Başkanı Aladdin Demir, Ezine Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Akay, STK töneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Belde İhtiyacını Uzun Süreler Karşılayacak Çok Önemli Projeyi Hizmete Açıyoruz”

Kapalı Pazar yeri açılış töreni ,Tören saygı duruşu ve  İstikal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Açılış töreninde konuşma yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlit Oruçoğlu, "Bugün burada mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Geyikli'mize yakışır bir pazar yeri açılışındayız. 30 yıl önce askerlik için geldiğim Geyikli' de, Geyikli sevdalısı olarak kaldım. Sizlerin takdiri ile geldiğim başkanlık görevimde, beldemize en güzel hizmetleri ekibimizle beraber getirmeyi borç bildik. Öncelikle beldemizin ihtiyaçlarını belirleyerek, proğramlı şekilde ilerledik. Bu beş yılda özellikle küresel yaşanılan olumsuzluklara rağmen beldemize güzel hizmetler, kalıcı projeler kazandırdığımızı düşünüyoruz. Beldemizde özellikle yaz aylarında yaşanan merkez trafik problemi ve kış aylarında yaşanan soğuk hava etkisiyle yeni bir pazar yeri beldemizin en büyük ihtiyaçlarından biriydi. Pandeminin de etkisiyle beldemizde sürekli yaşayan vatandaşlarımızın da sayısının da artmasıyla kalıcı ve uzun süreli bir çözüme ihtiyaç vardı. Bizde pazar yerimizi buraya taşıyarak, bu sıkıntıları çözdüğümüzü düşünüyoruz. Bugün açılışını yapacağımız bu güzel eser için bir çok projeyi değerlendirdik ve belde ihtiyacını uzun süreler karşılayacak şekilde bu projeye karar verdik. Pazar yerimiz 4 bin 500 metrekare kapalı alanlı, 500 adet araçlık açık otoparklı ve 250 adet pazar tezgahı olacak şekilde tasarlandı. Bu beldemiz için büyük bir yatırımdır" dedi. Konuşmaların ardından dua yapıldı. Sonrasında programa katılan protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Programa katılan kapalı pazar yerini gezerek, pazar esnafına hayırlı olması ve hayırlı işler temennisinde bulundu.

Geyikli, Uzun Yıllar Kullanılacak Bir Hizmete Kavuştu

Açılış törenine katılan vatandaşlar, Geyikli'nin bu modern alışveriş ve buluşma noktasının hayata geçirilmesiyle birlikte, ilçenin ekonomik potansiyelinin artacağına inanıyor. Ayrıca, beldede yaşayanlar ve çevre köylerden gelen ziyaretçiler, artık alışverişlerini daha geniş, temiz ve düzenli bir ortamda yapabilmenin sevincini yaşıyor. Geyikli'deki bu önemli projenin tamamlanmasıyla birlikte, ilçenin turizm ve ticaret potansiyelinin daha da artması bekleniyor. Modern altyapısı, geniş kapalı alanları ve zengin ürün yelpazesiyle Geyikli Kapalı Pazar Yeri, bölge halkına uzun yıllar boyunca hizmet verecek ve Geyikli'nin ekonomik büyümesine katkı sağlayacaktır.

Murat Çağlayan