Partinin önceki gün toplandığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısında, Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak Muharrem Erkek' in gösterilmesi dikkat çekti. Ayrıca, Gelibolu ve Kavakköy ilçelerinde Belediye başkan adayları da belli oldu.

Parti Meclisi Bazı Belediye Başkan Adaylarını Belirlemek İçin Toplandı

Cumhuriyet halk Partisinde uzun bir süredir Merkez Belediye Başkanı adayının hangi yöntem ile belirleneceği merak konusuydu. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale örgütünde “Hangi Yöntem?” sorusu’ nun cevabı CHP Parti Meclisi Toplantısının ardından yapılan açıklamada cevap buldu. Çanakkale Merkez Belediye Başkanlığı Adaylığı için CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Avukat Erdal Gezen ve Turizimci ve Avukat Mehmet Öngen aday olmuşlar ve çalışmalara başlamışlardı. CHP Genel merkezi kısa bir süre önce adayların belirlenmesi adımlarından biri olan telefon anketi düzenlemiş. Ancak telefon anketinde 4 adaydan sadece Muharrem Erkek ve İrfan Mutluay ile ilgili anket yapılması tepkilere neden olmuştu. Anket çalışması ile birlikte CHP Çanakkale eski il başkanları ve merkez ilçe başkanlarından oluşan bir gurup CHP İl Binası önünde, Çanakkale merkez Belediye Başkan adayının önseçimle belirlenmesi ve Çanakkale’de bulunan 4.500 CHP üyesinin kararına saygı duyulması gerektiğini belirten bir açıklama yapmıştı. CHP Parti Meclisinin önceki akşam 31 Mart Seçimlerinde bazı belediye başkan adaylarını belirlemek için toplandı.

Çanakkale Merkez Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek Oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlık ettiği Parti Meclisi (PM) Toplantısı'nın ardından bazı seçim bölgesinin adayları duyuruldu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler 126 belediye başkan adayı Parti Meclisi toplantısının ardından açıklandı. Toplantı ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini söyledi. Yücel, "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçim çevresi görüşüldü. Bu 160 seçim çevresinin 35'inde ön seçim kararı alındı, 125 seçim çevresinde ise adaylar belirlendi" ifadelerini kullandı. Yücel konuşmasının ardından ardından Bazı büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem erkek Oldu.

Gelibolu’da Özacar

Parti Meclisinin toplantısının ardından açıklanan belediye başkan adayları listesinde Gelibolu ilçesinde ise mevcut belediye başkanı Mustafa Özacar, bir kez daha CHP'nin belediye başkan adayı olarak gösterildi. Özacar'ın, ilçede gerçekleştirdiği projeler ve başarılı performansı, partinin tekrar kendisine güvenmesinde etkili oldu.

Gelibolu Kavakköy’de Kopça

Kavakköy ilçesinde ise CHP'nin belediye başkan adayı Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça belirlendi. Kopça, yerel yönetimdeki tecrübesi ve halkla iç içe olma çabasıyla bilinen bir isim olarak öne çıkıyor. CHP'nin bu isimleri belirlerken, yerel dinamikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurduğu belirtiliyor.

 Çanakkale Siyaset Sahnesinde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Muharrem Erkek, adaylığının duyurulmasının ardından sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulundu. Erkek, adaylık sürecinde kendisine destek olanları ve emeği geçenleri teşekkürlerle anarak, "Her şey çok daha güzel olacak" ifadesiyle umut dolu bir mesaj verdi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraf, Muharrem Erkek'in CHP Genel Başkanı olarak atanmasıyla birlikte Çanakkale'de yeni bir politik dönemin kapısını araladı. Erkek, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada adaylığı sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve bu süreçte birlikte çalıştığı isimlere minnettarlığını dile getirdi. Erkek'in paylaşımında, "Adaylık sürecimde desteklerini esirgemeyen çok değerli hemşehrilerime, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, Merkez Yönetim Kurulumuza ve Parti Meclisimize, Parti Örgütümüze, aileme ve tüm yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Çanakkalemize hayırlı olsun. Her şey çok daha güzel olacak." ifadelerine yer verildi.

İlçe ve Belde Adayları Daha Önce Açıklanmıştı

CHP'sinde İlçe ve belde belediye başkan adaylarının önemli bir kısmı açıklanmıştı. Çanakkale ilçelerinde belediye başkan adayları Ayvacık Belediye Başkan Adayı Mesut Bayram, Bayramiç Belediye Başkan Adayı Hasan Cem Atılgan, Bozcaada Belediye Başkan Adayı Yahya Göztepe, Çan Belediye Başkan Adayı Harun Arslan, Ezine Belediye Başkan Adayı İrfan Ulusoy, Lapseki Belediye Başkan Adayı Hasan Kart ve Yenice Belediye Başkan Adayı Olcay Balcı olarak ilan edilmişti. Beldelerde ise  Çan’ın  Terzialan Belde Belediye Başkan adayı Yusuf Kurt, Biga’nın  Karabiga Beldesi Belediye Başkanı Semih Kırbaç, Gelibolu’nun  Evreşe Belde Belediye Başkan adayı Özkan İnce, Lapseki’nin Çardak Belde Belediye Başkan adayı Metin Semerci, Lapseki’nin Umurbey Belde Belediye Başkan adayı Erdal Doğan olarak açıklanmıştı.

Ogün İnal