Çanakkale Merkeze bağlı Damyeri köyünde 22 Ağustos tarihinde meydana gelen ve Çanakkale tarihinin en büyük yangın felaketlerinin ardından zor durumda kalan hayvancılık sektörüne yönelik desteklerin devam ettiği bir dönemi yaşıyor. Bu bağlamda, yem üreticisi bir firma, yangın mağduru küçük ve büyükbaş hayvan üreticilerine önemli bir destek sağladı. Firmadan yapılan 200 torba büyükbaş, 100 torba küçükbaş hayvan yeminden oluşan toplam 15 tonluk yem bağışları, üreticilere teslim edildi.

Yardım ve Bağışlar Zor Durumdaki Üreticiye Moral Veriyor

Çanakkale Merkeze bağlı Damyeri köyünde 22 Ağustos tarihinde meydana gelen ve Çanakkale tarihinin en büyük yangınlardan birini yaşamıştı.  Ormanların yanması ile adeta felaketin eşiğinden dönen Çanakkale’de 2 bin 650 hektarı ormanlık alan olmak üzere 4 bin 80 hektar alan yanarak, küle döndü. Yangının yaraları henüz sarılmazken bir yangın daha yaşandı.  Yine Merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz’ da çıkan ve 52 saat süren kontrol çabaları sonrası söndürülen yangında Çanakkale adeta alevlere teslim olmuştu.   3 bin 500 futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 1200 hektar verimli ve bozuk orman sahası yanarken üreticilerin ürünler, samanlıklar yanmış hayvanlar telef olmuştu. Yangınların neden olduğu zararlarla başa çıkabilmek ve üreticilere destek olabilmek amacıyla yem üreticisi bir firma, yangın mağduru küçük ve büyükbaş hayvan üreticilerine önemli bir destek sağladı. Yangınların neden olduğu zararlarla başa çıkabilmek ve üreticilere destek olabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu bağış, hayvancılık sektöründeki zorlu günlerde umut ışığı oluyor. Hayvanlarını kaybeden, ahırları zarar gören ve yem sıkıntısı çeken üreticiler, bu tür bağışların kendilerine moral verdiğini ifade ediyor.

Yem Yardımları Zor Durumdaki Üreticilere Teslim Edildi

Yazın yaşanan büyük yangınlar sonrasında zora düşen küçük ve büyük baş hayvan üreticilerine yönelik destekler devam ediyor. Yangınların neden olduğu zararlarla başa çıkabilmek ve üreticilere destek olabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu bağış, hayvancılık sektöründeki zorlu günlerde umut ışığı olmayı sürdürüyor. İki büyük orman yangını sonucunda 16 köyde 350 üreticiye ait 3 bin 400 dekar ekili, dikili alan, 49 bin adet balya, 26 büyükbaş, 118 küçükbaş hayvan, hayvan barınakları, kesif yem ve 579 arılı kovanda zarar meydana geldi. Çanakkale Valiliği önderliğinde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaraları sarmaya devam ederken yangında zarar gören üreticiler firmaların bağışladığı yemler dağıtılmaya devam ediliyor.  Kapsamda yangın bölgesinde dağıtılmak üzere bir yem üreticisi firması tarafından bağışlanan 200 torba büyükbaş, 100 torba küçükbaş hayvan yeminden oluşan toplan 15 ton hayvan yemi bağışları üreticilere teslim edildi.

Firma Yetkililerimize, Üreticilerimiz Adına Duyarlılıklarından Dolayı Teşekkür Ederiz

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen yem dağıtma çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “2023 yılında ilimiz merkez ilçede meydana gelen iki büyük orman yangını sonucunda 16 köyümüzde 350 üreticimize ait 3.400 dekar ekili, dikili alan, 49 bin adet balya, 26 büyükbaş, 118 küçükbaş hayvan, hayvan barınakları, kesif yem ve 579 arılı kovanda zarar meydana gelmiştir. Bizlerde Valiliğimizin önderliğinde üreticilerimizin bu yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Üreticilerimize sertifikalı buğday, arpa tohumluğu dağıtımından sonra, bugünde bir firmamız tarafından üreticilerimize gönderilen 200 torba büyükbaş, 100 torba küçükbaş hayvan yeminden oluşan toplan 15 ton hayvan yemini üreticilerimize teslim ediyoruz. Firma yetkililerimize, üreticilerimiz adına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Allah bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın." ifadelerine yer verdi.

Murat Çağlayan