Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Çanakkale İl Başkanı Avukat Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile birlikte Çanakkale Belediye Başkan adayı ve Kepez Belediye Başkan adayının belirlenmesinde rol oynayacak olan ziyaretleri gerçekleştirdi. Doğru ve Emre ziyaretlerinde aday adaylarıyla birebir görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde adaylar değerlendirildi. Ayrıca Çanakkale’de bulunan sivil toplum kuruluşları (STK), iş insanlarıyla görüşmeler’ de yapıldı. Çanakkale merkez ve kepezde esnaflar ziyaret edildi vatandaşlar ile görüşüldü.  Bu görüşmeler ve ziyaretlerde elde edilen bilgiler adayların atama ile mi yoksa ön seçim ile belirlenmesi kararının verilmesinde kullanılacak.

Telefon Anketi ve Rapor, Adayların Hangi Yöntemle Belirleneceğini Gösterecek

CHP Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, belediye başkan adaylarını belirlemek üzere sahaya indi. Tüm Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyeleri ve Milletvekilleri oluşturulan heyetler ile 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının belirlenmesi kararında kullanılacak olan bilgileri yaptıkları bu ziyaretlerde toplamaya çalıştılar. Çanakkale belediye başkan adayı ile kepez Belediye başkan adayının Atama mı ? yoksa Ön seçim mi yapılarak belirlenmesi konusunda memnuniyet bilgilerin alınması için CHP Genel Merkezi tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre görevlendirildi. CHP Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru ve  CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Çanakkale İl Başkanı Avukat Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan’a ziyarette ettiler. Doğru ve Emre başkanlığındaki ekip daha sonra belediye Başkan adayları ile birebir görüşme yaptılar. CHP Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru ve  CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre daha sonra Kepez’de esnafını ziyaret etti ve Kepezli vatandaşlar ile sohbet etti. Bu ziyaretlerde esnafların ve vatandaşların sorunları dinlendi görüş alışverişinde bulunuldu. Doğru ve Emre Çanakkale’de bulunan STK’ların başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile de bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Çanakkale İl Başkanı Avukat Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun Çanakkale Esnaf Odaları Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Baro başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale DİSK Genel İş Başkanı Serkan Keskin, Çanakkale Ticaret Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu ve yönetimleri ile bir araya geldi istişarelerde bulundu.  Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre Çanakkale’de ziyaretlerini yapmaya başladığı günlerde telefon ile “memnuniyet anketi gerçekleştirildi. Ankette Çanakkalelilere ve Kepezlilere hangi aday adayını belediye başkan adayı görmek istiyorsunuz” sorusu yöneltildi. Anket’ te kentin en önemli sorunu dahil olmak zere Çanakkale merkez ve kepez beldesi yatırım ve belediye hizmetleri ile ilgili sorularda soruldu. Memnuniyet anketi çalışması sonucunda elde edilecek olan sonuçlar, Genel merkezin Çanakkale için görevlendirdiği CHP Partisi Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin ziyaret ve görüşmelerden elde edilecek rapor ile birleştirilerek değerlendirilecek.

Kararı Genel Merkez Verecek

CHP Genel merkezi, Çanakkale Belediyesi için 4 aday adayı ile Kepez Belediyesi İçin 6  aday adayı’ nın memnuniyet anketi başta olmak üzere, Genel merkez tarafından  görevlendirilen ekip’ in yaptığı görüşmeler ve tespitlerin ardından  hazırladıkları rapordaki puanlar adayların  ön seçim mi? Yoksa Atama Yönetimi mi? kullanılarak belirleneceğinin kararını verecek. CHP kulislerde ise memnuniyet anketi ve ziyaretler sonucunda hazırlanan raporda mevcut belediye başkanlarından şikayet yoksa CHP Genel merkezi Mevcut belediye Başkanını aday olarak atayacak. Anket sonucunda en fazla oy alan iki aday adayı arasındaki oy farkı % 10 ve üstünde olursa anketten birinci çıkacak aday adayı CHP Genel Merkezi tarafından Belediye Başkan adayı olarak ilan edilecek. Eğer anketlerde en fazla oyu alan iki aday adayı arasındaki oy farkı % 10’un altında ise Belediye başkan adayı önseçim ile belirleneceği konuşuluyor.

Ogün İnal