ÇANAKKALE’DE OLAN SEÇMENLERE ULAŞIM İMKANI
“Avukatların listesini göndereceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan, parti yönetim kurulu üyeleri, rekor oran ile yeniden seçilen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ziyarette bulundu. Başarı vurgusunun yapıldığı ziyarette konuşan Başkan Gökhan, “Birinciliğe alıştık artık, bu hepimizin başarısıdır” yorumunda bulundu.
İstanbul’da yenilenecek olan seçimlerin de değerlendirildiği ziyarette Başkan Güneşhan seçimlerde görev almak isteyen avukat partililerin listesini bu hafta içi İstanbul İl Örgütü’ne göndereceklerini ve 23 Haziran Günü oy kullanacak olup, Çanakkale’de olan seçmenlere ulaşım imkânı da sağlayacaklarını dile getirdi. Başkan Gökhan ise seçim değerlendirmesi yaparken, “Mantıksız şeyler komik olur, Türkiye bir komedi yaşıyor. Türk milletinin aklı ile alay ediyorlar. İyi oluyor, İstanbul’da seçim yine kazanılacak. Burada bir anasının ak sütü gibi helal olan İstanbullu seçmenin oyları gasp edilmiştir. Bu haksızlığın neden olduğu zamanla ortaya çıkacaktır. Biz sükûnetle seçimi bekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan, parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, ziyarette,  Başkan Gökhan’ın başarısını vurgulayarak, “Bunun sevindirici tarafı Türkiye’den de Türk kuruluşlar tarafından takdir edilmesi biliyorsunuz, İdeal Kentler araştırmasına göre Türkiye’de yaşanabilir en iyi kent Çanakkale Seçildi. Çanakkale yaşanabilir en iyi kent seçilmiştir. Bu da belediye başkanımızın ne kadar başarılı işler yaptığını gösteriyor. Önce özgürlüklerin kenti,  sonra barışın kenti oldu, şimdi de Türkiye’de yaşanabilir en iyi kent oldu. Biz İl Yönetimi olarak Başkanımızın arkasında dimdik duruyoruz” dedi.
Başkan Gökhan ise, “İl Örgütümüz, İl çapında başarılı bir yerel seçim süreci yaşadı Çanakkale İlinin büyük bir bölümünü Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından yönetiliyor. Belediye Meclis üyeliklerinde de baya önemli sayılara ulaştık. İl Genel Meclisi oylarına baktığımız zaman yine partimiz birinci oldu. Birinciliğe alıştık artık. Örgütün, tabanın tercih ettiği adaylar ile seçime gidildi. Bu da çok önemli oldu. Bundan sonraki seçimlerde bu bize bir işaret olacaktır” diyerek CHP İl Örgütüne teşekkür etti.
“BU NASREDDİN HOCA FIKRALARINI DA GEÇTİ”
23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Başkan Gökhan, “Hiçbir değerlendirme yapamıyoruz çünkü mantıksız olanı değerlendiremezsiniz. Seçim takvimi başladı ama hala iptalin gerekçeli kararı yayınlanmadı. Sandık kurullarının teşkilinden dolayı iptal olduğunu duyduk. Eğer sandık kurulu, her partiden seçime katılan üyenin bulunduğu kurulun oluşumunda hata var diye seçim yenileniyorsa, o kurulun bulunduğu her türlü seçim iptal olur.  Tek zarf içerisinde dört seçim pusulası vardı, bu kurul hata yaptı ise tüm seçimin iptali gerekli olurdu. Bu Nasreddin Hoca fıkralarını da geçti.  Mantıksız şeyler komik olur, Türkiye bir komedi yaşıyor. Türk milletinin aklı ile alay ediyorlar. İyi oluyor, İstanbul’da seçim yine kazanılacak. Burada bir anasının ak sütü gibi helal olan İstanbullu seçmenin oyları gasp edilmiştir. Bu haksızlığın neden olduğu zamanla ortaya çıkacaktır. Biz sükûnetle seçimi bekleyeceğiz” dedi.
23 Haziran’da İstanbul’da oy kullanacak Çanakkale’de olan vatandaşlara yardımcı olacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Güneşhan,  “Bugün partimizin İl Hukuk Kurulu’ndan yazı geldi. Partili avukat arkadaşlar eğer seçimlerde görev almak isterlerse isimleri Cuma’ya kadar bildirilecek.  Çalışmalara başladık.  Çanakkale’de olup da İstanbul’da oy kullanmaya gidecek seçmenler ile iletişime geçmeye çalışıyoruz. Onların İstanbul’da oy kullanmalarını sağlayacağız. Eğer Genel Merkezi’miz ya da İstanbul İl Örgütü’nden bir çağrı gelirse ona da cevap vereceğiz. Seçmen listeleri aynı olacak. Sadece 23 Haziran’a kadar hükümlü olan ya da vefat eden seçmenler değişecek. Ben ikametgâhımı değiştirdim diyerek kimsenin listeye girmesi mümkün değildir” dedi.
“HEPİMİZ SOĞUKKANLI OLALIM”
İstanbul için önerileri de sorulan Başkan Gökhan, “Hepimiz için tavsiyem soğukkanlı olmaktır. Her türlü provokasyona karşı tedbirli olacağız. Biz haklıyız, kazanacağız. Bunu AKP’liler de MHP’liler de kabul ediyor ama şu an YSK ellerinde fırsatı değerlendiriyorlar.  Siz ne derseniz deyin, biz bir daha şansımızı deneyeceğiz diyorlar. Bizim yapmamız gereken bunun bir gasp olduğunu anlatmak, provokasyona gelmeden sandığa sahip çıkmak. İcap ederse bizler de gideceğiz. Osnabcrük Kardeş Şehir ziyaretinden geldim. Her yer de bu seçimi sorup, nasıl oldu diyorlar.  Yurtdışındaki imajımızı daha fazla zedelemeden İmamoğlu’nun kazanması şart. Keskin bıçak sırtındayız. Dolar fırlıyor, faizler arttı, mevduat faizleri arttı. İşsizlik ciddi oranda çıkacak. Bizim çok dikkatli  olmamız lazım” dedi.
Dilek  Akşen