Mutluay, ziyaretlerinde toplumsal dayanışma ve emekçilerin haklarının savunulması vurgusunu yaparak, sendikal mücadeleye destek verme sözü verdi. İlk olarak Birleşik Kamu-İş Çanakkale Şubesi'ni ziyaret eden Mutluay, burada Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada Mutluay, kamu emekçilerinin sorunlarına duyarlılıkla yaklaştığını belirterek, "Birleşik Kamu-İş Çanakkale Şubesini ziyaret ederek kamu emekçilerinin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Şube Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mehmet Şahin'e konukseverlikleri için teşekkür ediyorum. Toplumsal dayanışmamız ve emekçilerimizin alın terlerinin boşa akmadığı bir ülke için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Laik, Çağdaş, Demokratik Ve Emekten Yana Bir Ülke İçin Mücadelemiz Sürecek

Mutluay'ın ikinci ziyareti, KESK'e bağlı sendika yönetim kurulu üyelerine gerçekleşti. Burada Tüm Bel-Sen, Eğitim-Sen, SES, BTS, BES şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Mutluay, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Sendikal mücadelenin önemli yapı taşlarından biri olan ve kurucuları arasında yer almaktan onur duyduğum; Çanakkale KESK’e bağlı, Tüm Bel-Sen, Eğitim-Sen, SES, BTS, BES şube başkanları ve yönetim kuruluna ziyarette bulunduk. Laik, çağdaş, demokratik ve emekten yana bir ülke için mücadelemiz sürecek." dedi.

Çanakkale'deki sendika ziyaretleriyle ilgili haberler, Mutluay'ın toplumsal dayanışma ve emek mücadelesi söylemleriyle dikkat çekti. Kentteki sendika temsilcileriyle yapılan bu ziyaretler, yerel seçim atmosferine renk katarken, kamu emekçilerinin taleplerine dair artan duyarlılığın altını çizdi.

Ogün İnal