Moderatörlüğünü İl Müftüsü Mustafa Bilgiç'in yaptığı panele Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Hacer Hepgül konuşmacı olarak katıldı. Panel saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Müftü Yardımcıları, din görevlileri ve vatandaşlar bir araya geldi. Panelde İslam dininin kadına bakış açısı üzerine önemli bilgiler paylaşıldı ve aile içi şiddetin önlenmesi için toplumsal farkındalığın sağlanması üzerinde duruldu. Panelde, İslam dininin kadına verdiği önem vurgulanırken, aynı zamanda toplum içinde şiddetin nasıl önlenebileceği ve farkındalığın nasıl artırılabileceği konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Şiddeti sınırlandırmamak gerekir ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet gibi şiddetin türleri mevcuttur. Ama rahmet peygamberinin ümmeti olarak bizler bırak ailelerimize bütün mevcuda da karşı şiddetten uzak durmamız icap eder” dedi.

 

‘’Şiddet Her Ne Şekilde Olursa Olsun Kabul Edilemez’’

 

Ardından Daire Başkanı Yusuf Tunç, ‘Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar’ sunumu ile bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında İsrail’in Filistin’deki Kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği zulme değinen Tunç, “Aile de çocuk da bizlere birer emanettir. Aile hayatımızı emanet bilinci çerçevesinde şekillendirmemiz icap eder. Cennet anaların altındadır diye hadisi şerif var. Bunu bildikten sonra eylemlerimiz de ve söylemlerimizde buna dikkat etme bilincine sahip olmamız gerekiyor. Ayrıca hangi renge ve şekle mensup olursa olsun bir insanın başka bir insana, camiye, okula, hastaneye bomba atması çocukları ve büyükleri öldürmesi kabul edilemez. Şiddet her ne şekilde olursa olsun kabul edilemez ” ifadelerine yer verildi. Katılımcılara şiddetle mücadelede toplum olarak nasıl bir rol üstlenebilecekleri konusunda bilgiler verilirken, şiddetle mücadelede dinin önemine vurgu yaparak, toplumsal sorumlulukların bilincini artırmaya yönelik etkili bir platform sağlandı.

 

Haber Merkezi