Özkan, arıtma suyu, Her sokağa geri dönüşüm kutusu, kültürel ve sanatsal etkinlikler ve Sokak hayvanları için beslenme köşeleri yapmayı hedefliyor. Özkan belirli aralıklar ile Barbaros Mahallesinde mahalle buluşmaları yaparak mahalle sakinlerinin sorunlarını ve önerilerini dinleyecek.  

Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı Sezgin Özkan Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin heyecanı tüm Çanakkale’yi sardı Çanakkale'nin önemli mahallelerinden biri olan Barbaros Mahallesi'nde yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Barbaros Mahallesi'nin sorunlarını çözmek ve mahallede yaşam kalitesini artırmak amacıyla yola çıkan Sezgin Özkan, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde Barbaros Mahallesi Muhtarlığı için adaylığını açıklamış ve ardından da seçim çalışma ve ziyaretlerine başlamıştı. 31 Mart 2024 seçimleri için Çanakkale’ de ilk aday adaylığı açıklamasını yapan  Sezgin Özkan, Barbaros Mahallesi Muhtar adayı seçim çalışmalarına Muhtarlık azası aday arkadaşları ile birlikte çalışmaya devam ediyor.  Çanakkale’de aday adaylığı için en erken açıklamayı yapan ve dolayısı ile de en erken seçim çalışmalarına başlayan isim olan Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı Sezgin Özkan ve ekibi  bu süreç içerisinde Barbaros Mahallesi sakinlerinin ve esnaflarının sorunlarını dinlemek ve mahalleyi daha yaşanabilir hale getirmek için yoğun bir çaba harcadı Seçim çalışmaları kapsamında Barbaros Mahallesi'ndeki evleri tek tek ziyaret eden Özkan, mahalle sakinleriyle birebir görüşmeler yaparak onların taleplerini ve beklentilerini dinledi. Ayrıca, mahalledeki esnafları da ziyaret eden Özkan, iş dünyasının temsilcileriyle de bir araya gelerek mahalle ekonomisine katkı sağlamak amacıyla projelerini paylaştı. Özkan, iş dünyasının görüşlerini alarak mahalle ekonomisini güçlendirecek stratejiler geliştirmeyi hedefledi. Bu ziyaretlerle birlikte mahalle sakinlerinin de iş dünyasıyla daha yakın bir ilişki kurmasını amaçladı.

Mahallede Yapacağı Projeleri Anlatıyor

Ayrıca, Barbaros Mahallesi sakinleriyle daha samimi bir ortamda buluşmak isteyen Sezgin Özkan, Mahalle Kahvelerinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Bu buluşmada mahallelinin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Özkan, mahallede hayata geçirmeyi planladığı projeleri de detaylarıyla anlattı. Mahalle sakinlerine hitap eden Özkan, desteklerini beklediğini ve birlikte daha yaşanabilir bir Barbaros Mahallesi için çalışacaklarını belirtti. Sezgin Özkan ve ekibi, Barbaros Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri bu ziyaretlerle mahalle sakinlerinin nabzını tuttu. Barbaros Mahallesi muhtar adayı Sezgin Özkan Barbaros Mahallesinde “Daha Temiz Ve Yaşanabilir Bir Mahalle” sloganı ile muhtarlık görevine seçilmesinden sonra yapacağı çalışmaları mahalle sakinleri ile paylaşıyor.  Barbaros Mahallesindeki eksiklikleri tespit eden Özkan projelerini anlatarak şunları söyledi. “Seçim Çalışmalarına devam ediyoruz. İlerleyen süreçte çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Bu süreç içerisinden bir yandan mahalle sakinlerine kendimi ve ekibimi tanıtırken bir yandan da mahalle de yapacağımız çalışmaları yani projelerimizi de anlatıyoruz.   Mahalle sakinlerinin hayatını kaybetmesinin ardından ailelere destek olmak için taziye çadırı kuracağız. Ailenin en acı gününde onları bu telaştan kurtarmak istiyoruz. Bu ailelere muhtarlığımız aracılığı ile cenaze aracı hizmeti de sunacağız. Ziyaretlerimizde en çok şikayet mahalle genelinde bulunan parklardaki güvenlik eksiklikleri ve lavabo ve tuvalet ihtiyacı olduğun u tespit ettik. Mahallemizdeki parklarımıza güvenlik için kamera ve lavabo tuvalet hizmetinin verilmesi için çalışmalarımıza hemen başlayacağız. Mahalle sakinlerimiz ile yaptığımız görüşmelerde mahallenin bir başka sorununun da yaşlı mahalle sakinlerimizin bir yerden bir yere girmekte ciddi sorunlar yaşadığını tespit ettik. Göreve gelirsek yürüme zorluğu yaşayan yaşlı mahalle sakinlerimizin ulaşım sıkıntısını çözeceğiz. Yaz aylarında çöp bidonlarının etrafa kötü koku yaydığı şikayetlerini de aldık . Mahallemizdeki çöp bidonlarını her ay dezenfekte edilmesini sağlayacak girişimleri hemen başlatacağız.  İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeni ile fiyatlar uçmuş durumda ve yeni yuva kurmak isteyen çiflerimiz düğün masrafları altında eziliyor ve çaresiz kalıyor. Göreve geldiğimizde mahallemizde düğün salonu sorununu çözerek dünya evine girecek olan mahalle sakinlerimi bu yükten kurtaracağız. Sokak hayvanlarımız için mahallemizin belirli sokak köşelerine beslenme köşeleri yapacağız. Sokak hayvanlarımızı yalnız bırakmayacağız. Mahallemizde belirli dönemlerde “Mahalle Buluşmaları” adı altında toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda anlık gelişen sorunları yada mahalle sakinlerimizin önerilerini bu toplantılarda öğrenip sorunları daha hızlı çözeceğiz. Tüm mahalle sakinlerimizin ortak isteklerin göz önünde bulundurup Barbaros mahallesi esnafı ve halkının menfaatleri doğrultusunda  çalışacağız. “ dedi.

Ogün İnal