Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, tarımsal üretimi desteklemek ve sektördeki gelişmeleri yerinde görmek amacıyla zeytin hasadı ve zeytinyağı üretimi yapan işçileri ve tesisleri ziyaret etti. Çanakkale'de tarımsal üretimde artışı hedefleyen çalışmalar kapsamında, özellikle zeytin ve zeytinyağı üretimine yönelik saha ziyaretleri devam ediyor. Çanakkale, sadece tarım alanında değil, sanayi ve diğer sektörlerde de sürekli gelişen bir bölge konumunda. Bu gelişmelere paralel olarak zeytin ve zeytinyağı üretimi de öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Bu yıl rekolte düşüşü beklenen zeytin hasadı, kasım ayının başında başlamış olup, işçiler zeytinliklerde mesaiye başlamış durumda.

 İl Müdürü Türkarslan'ın Saha Ziyaretleri

 Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, kasım ayının başından bu yana bölge genelindeki zeytinlikleri ziyaret ederek, işçilerle ve üreticilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Coğrafi işaretli ürünler arasında önemli bir yere sahip olan Geyikli Zeytinyağı'nın üretildiği tesisleri ziyaret eden Türkarslan, üretim alanlarında incelemelerde bulunarak işçilerden bilgi aldı.

 Bayramiç İlçesinde Kırsal Kalkınma Kooperatiflerini Ziyaret

 Türkarslan'ın katıldığı zeytin hasat sezonu programı kapsamında Bayramiç ilçesindeki Kırsal Kalkınma Kooperatifleri de ziyaret edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımları desteklerinden yararlanarak kurulan Bayramiç Zeytinli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Saçaklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret eden Türkarslan, sızma zeytin yağında incelemelerde bulundu. Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan'ın yürüttüğü bu saha ziyaretleri, bölgedeki tarımsal üretimi desteklemek, üreticilerle doğrudan iletişim kurmak ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek adına önemli bir fonksiyon üstleniyor.

 Haber Merkezi