Çanakkale Belediyesi’ne ait Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi Osnabrück Parkı içerisinde bulunan Sarıçay Kedi Evi, İsmetpaşa Mahallesi Genç Osman Sokak’ta bulunan Kedi Evi, Halk Bahçesi Kedi Evi ve Esenler Barış Caddesi No5 adresinde bulunan Kedi Köyü’nde kediler, hayvansever gönüllüler ile işbirliği içerisinde bakılıyor ve besleniyor.

Ancak özellikle kediler için rastgele oluşturulan kedi evlerinin hijyenik olmadığı ve vatandaşların sağlığı açısından oldukça sıkıntılı bir durum meydana getirdiği tespit edildi. Rastgele ve gelişigüzel yapılan bu besleme noktalarına,  bazı kentlilerin hayvanları beslemek için bıraktığı yemek artıkları çevre kirliliğine, özellikle de hava sıcaklığının arttığı günlerde kokuya ve haşerenin üremesine ortam oluşturmakta ve ayrıca bu alanlar çöp döküm alanı sanılarak açıkta ve gelişigüzel çöpler bırakılıyor. Bu da hem kentlilerin hem de kenti birlikte paylaştığı can dostları sağlığı açısından risk oluşturmakta.

 Daha sağlıklı bir kentte yaşayabilmek için Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında, rastgele ve gelişigüzel yapılan kedi evleri toplanmaya başlandı.

 Haber Merkezi