“Ramazan’dan sonra piyasa hızlanır”
Gelinlikçi, kuaför ve beyaz eşyacılarda yaşanan hareketlilik tatlı bir telaşa sahne oluyor. Evlenecek çiftler eksikliklerini tamamlamak için Ramazan Ayı durgunluğuna rağmen hummalı bir alışveriş içerisine girdiler. Gelinlik fiyatları 2 bin -6 bin arası değişirken, 3 bin 500 liradan 6 bin liraya kadar birçok seçenekte beyaz eşya paketleri bulunuyor. Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, tüm kuaförlerin tam tehçizatlı olarak sezona hazır olduklarını belirterek, Ramazan ayının ardından piyasanın daha da hızlanacağını dile getirdi. Çanakkaleli esnaflar ise, sezonun açılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirerek bu sene umutlarını taze tuttuklarını dile getirdiler. Eylül ayına kadar sezonun son derece akıcı süreceğini belirten esnaf, “Fiyatlar uygunken  erken almak her zaman avantajlıdır” dedi.
 
“DÜĞÜN SEZONUNDA HER ZAMAN DİNÇ OLMALISINIZ”
AYHAN ENGİN (ÇANAKKALE BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI):
Düğün sezonunun yaklaşmasıyla tabii ki kuaförlerin hazırlıkları arttı. Kuaförseniz geleneksel ve içgüdüsel olarak düğün sezonuna her zaman hazır olmak zorundasınız. Personel, ekip ve çalışma saatleri bakımından her zaman dinç olmalısınız. Bu kaçınılmaz gerçeği ıskalayanlar kuaförlükte başarısız olurlar. Bütün kuaförler makyaj malzemelerini, gelin aksesuarlarını Mart sonu Nisan başı tamamlamış ve yenilemiş olurlar. Ramazanın ilk haftasında olmamız nedeniyle işler biraz yavaş olabilir. Ramazan Bayramından hemen sonra düğün sezonunun hızla devam edeceğini biliyoruz. Bütün kuaförler de bu konuda canla başla çalışacaktır. Arkadaşlarımıza da sezonumuzda kolaylıklar diliyorum.
“GELİNLİK FİYATLARI 2000-6000 ARASI DEĞİŞİYOR”
MUSTAFA KOCAEREN (YELİZ MODA EVİ):
Düğün sezonu başladı. Şu an talep çok iyi. Bu aylarda başlayıp Eylül sonuna kadar giden bir döngüye giriyoruz. Bu sene modeller Fransız danteli ve balık modellerde yoğunlaşıyor. Prenses kesimin modası bu sene biraz geçti. Daha çok dantele yönelik bir ilgi var. Fiyatlarımız 2000’den başlıyor 6000 liraya kadar uzanıyor. Her bütçeye uygun gelinliğimiz var. Hepsi özel dikim ve kendi imalatımız olan gelinliklerimiz mevcut. Hazır gelinliklerimiz de var, kişinin vücuduna göre dikebildiğimiz gelinlikler de var. Gelin adayımız gelip bize hayalindeki gelinliği anlatıyor. Biz de onun kafasındakini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Önemli olan gelin adayımızın ne istediği ve istediği şeyin bize yansımalarını bizim nasıl karşılayacağımız. Biz de ona yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kiralamak da bir seçenek. Kiralamak ile satın almak arasında 1000 lira bir fark var. 2500 gelinliğimizin kiralık fiyatıysa 3500 de satılık fiyatı olabiliyor diyebiliriz. Biz bu sezondan gayet umutluyuz.
“PAKETLERİMİZ 3500-6000 ARASI DEĞİŞİYOR”
OĞUZ ÇETİNKAYA: (HYS)
Yeni evlenecek olan arkadaşlar bir buzdolabı, bir çamaşır makinası, bir bulaşık makinası almayı zaten bir standart olarak gerçekleştiriyorlar. Onun haricinde günümüzde yeni yapılan evlerde yapılan ankastre set yerleri var. Artık ankastre setlerde yeni nesil evlerde olmazsa olmaz haline geldi. Süper üçlü dediğimiz bulaşık, çamaşır, buzdolabını aldıktan sonraki ikinci aşama olarak bunların yanında yedek takviye olan ürün de ankastre setleri oluyor. Zaten bizim kampanyalarımız da hem tekil olarak satışımız var. Hem de düğün yapacaklara özel olarak kampanyalarımız var. Hem de aynı zamanda normal yeni ev alıp hem de ev değiştirmek isteyenler, evini komple yenilemek isteyenler için özel paketlerimiz var. Paket de, tekil de satışlarımız mevcut. Son dönemlerde yapılan genelde yaklaşık bir 8-10 yıldan beri özellikle yapılan inşaatlarda ve evlerde metrekareler küçük oluyor. Stüdyo daireler oluyor. Buzdolaplarının ölçülerinde biraz sıkıntılar yaşanabiliyor. Çamaşır ve bulaşık makinalarında ise böyle bir sıkıntı yok. Çünkü bunlarda zaten standart fabrikasyon var. Fiyatlar daha sabittir. Buzdolaplarında ölçü için bize fikir danışmaya gelebiliyor müşterilerimiz. Paket olarak konuşursak çamaşır, bulaşık, buzdolabı müşterilerimiz nakit alacaksa orta segmentteki bir ürünümüz 5000-6000 arasında değişiyor. Alt segmentlerde ise 3500-5000 arasında değişiyor. Daha üstün sınırı yoktur. Böylece paket olarak alan müşterilerimiz daha uygun fiyata ürüne kavuşabiliyor. Ortalama bir bulaşık makinası bugünkü şartlarda 1100 liradan satılıyor. Çamaşır makinamızda ise 1399 lira üzerinden satışımız var. Ocak ayında ÖTV indirimi vardı. Bu ÖTV indirimi zaman olarak Mart’a kadardı. Ancak uzatıldı. Fiyatlar uygunken de erken almak her zaman avantajlıdır. Son dönemde dolar ve euro kurunun yukarı aşağı dalgalanmasından dolayı üretici firma ve ithal gelen ürünlerde mutlaka fiyatlar fark edebiliyor. Bu nedenden dolayı müşterilerimizin ellerini çabuk tutarak alışverişlerini yapmalarını  tavsiye ediyoruz.
Özel Haber: Seda Atan