Şarkıcı Cengiz Kurtoğlu hakkında, oyuncu Tolga Yüce'nin doğum günü partisinde  işletmeci Mustafa Can’a karşı  “basit yaralama” ve “hakaret” suçunu işlediği iddiasıyla 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması yapıldı.

 

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı.

 

“Soyut iddia dışında dosyada delil yok”

 

 Mahkemede söz alan sanık avukatı Burcu Gündüz Battal, Kurtoğlu’nun kasıtlı bir eyleminin olmadığını söyledi.

 

Battal, “Olayda bıçak kullanılmamıştır, soyut iddia dışında dosyada delil yoktur. Bir tartışma söz konusudur. Olay, tarafların karşılıklı atışmaları ve müvekkilimin tahrik edilmesi sonucunda yaşanan tartışmadır. Dosyadaki tanık beyanları ve Adli Tıp Kurumu raporları bu hususu doğrulamaktadır” dedi.

 

“Sanık cezalandırılmalı”

 

Müşteki avukatı İsmail Uğurlu ise suçun sabit olduğunu şikayetlerinin devam ettiğini ifade etti.

 Uğurlu, “Mütalaanın haksız tahrike ilişkin kısımlarını kabul etmiyoruz, ortada haksız tahrik durumu yoktur. Doğrudan sanığa yönelik söylenen herhangi bir şey yoktur, sanığın cezalandırılmasını talep ederiz” ifadelerini kullandı.

2 bin 660 lira para cezası

 Kararını açıklayan mahkeme, Cengiz Kurtoğlu’nun üzerine atılı “basit yaralama” suçunu işlediğinin sabit olduğunu fakat hangi tarafın başlattığının kesin bir şekilde bilinmediğinden bin 500 lira adli para cezası verdi. Kurtoğlu ayrıca “hakaret” suçundan bin 160 lira adli para cezasına çarpıtırıldı.

 

Mahkeme, iki suçtan da hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi.

 Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Cengiz Kurtoğlu sanık sıfatında yer aldı. İddianamede 22 Kasım 2021’de doğum günü partisinde Cengiz Kurtoğlu ve Mustafa Can aynı masada oturduğu ve orada tanıştığı yer aldı. Mustafa Can’ın Orhan Gencebay hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle gerginlik yaşandığı belirtilen iddianamede, Kurtoğlu’nun Can’a yönelik sinkaflı küfür ve hakarette bulunduğu, yüzüne yumruk attığı belirtildi.

İddianamede, müştekinin beyanında sanığın elindeki bıçak ile saldırdığı yönünde şikayet etmiş olsa da olay yerindeki kameralardan iddianın asılsız olduğunun tespit edildiği anlatıldı.

Cengiz Kurtoğlu’nun ifadesinin yer verildiği iddianamede, Mustafa Can’ı uygun bir dilde uyardığını fakat hakaretlere devam etmesi üzerine eliyle ağzını kapattığını bu esnada tırnağının çizmiş olabileceğini ileri sürdü.

kaynak: sözcü