100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu, 29 Ekim Pazar günü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde gerçekleştirilecek. Sadece kadınların katılabileceği etkinlikte, "Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü" mesajı verilecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde düzenlenecek ilk yaya organizasyonu olma özelliğini taşıyacak etkinliğe katılmak isteyenler "cumhuriyetkadinlarikosusu.com" adresinden kayıt olabilecek. Dereceye girenlere toplam 225 bin TL tutarında ödül verilecek.

Avrupa yakasından başlayıp Anadolu Yakası'na kadar uzanacak 5 kilometrelik koşu, saat 09.00'da başlayacak.

Koşu kapsamında sponsorlardan sağlanacak kaynakla Darüşşafaka, Toplum Gönüllüleri (TOG), Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneğine bağış yapılacağı belirtildi.

Etkinlikle ilgili konuşan ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, "Cumhuriyetimizin 100. yılını, bu toprakların kahraman kadınlarıyla birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kutlayacak olmak, bizim için tarif edilemez bir gurur. Kadınlarımızın 'Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü' mesajını İstanbul'dan dünyaya ulaştıracağız. Cumhuriyetimizin 100. yaşını, kadınlarımızın güçlü adımlarıyla, sevgiyle, coşkuyla ve umutla duyuracakları bu koşuyla kutlamak, ICA olarak bizim için unutulmaz bir onur." ifadelerini kullandı.