Amatör tiyatro topluluklarına sahnesini açan AST, Çanakkale’den Çanakkale Belediye Tiyatrosunu geçtiğimiz cumartesi günü Bilkent Sahne’de misafir etti. Geçen sezondan bu yana başarıyla sergilediği “Karmakarışık” adlı oyun ile sahne alan topluluk oyuncuları, Ankaralı sanatseverler ile buluştu. Sergiledikleri performansları ile oldukça başarılı bulunan oyuncular, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

 Amatör denilemeyecek kadar usta bir performansla karşılaşan seyirciler oyun sonrası çiçeklerini sunarken, oyunu çok beğendiklerini ve Çanakkale Belediye Tiyatrosu’nu tekrar Ankara’ya beklediklerini ifade ettiler.

Oyun sonrası konuşan ÇBTT’nun Yönetmeni Ebru Naz Eşli; “Çanakkale’mizi Ankara’da böylesine tarihi ve tiyatro tarihinde önemli bir yeri olan sahnede temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bizim için çok büyük bir deneyim ve anı oldu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Onlar artık amatörlükten de öteye profesyonelce bir performans sergiliyorlar, bu sebeple kendilerini tebrik ediyor, kutluyorum. Ayrıca bize bu imkânı sunan Ankara Sanat Tiyatrosu yönetimine ve bizlere yardımlarını esirgemeyen çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sözlerine teşekkürlerle devam eden Eşli; “Tiyatromuzun Ankara’daki gösterisinin organize edilmesinde emeği geçen Çanakkale Belediyesi Kültür Müdürümüz Özlem Eryiğit ve müdürlük çalışanlarına, dekorlarımızı yapımında emeği geçen, sahnede kuran teknik ekibimize, ses ve ışıkta bizlere yardımcı olan diğer oyuncu kadromuza ve ulaşım müdürlüğümüze, şoförlerimize de çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullanarak Belediye Başkanına teşekkür etti; “Tiyatromuzun kuruluşundan beri bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tiyatro ekibi, gösteri öncesi Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Onun çizdiği bu çağdaş yolda yürümenin verdiği heyecan ile huzurunda saygı ve sevgilerini sundular.

Hasan Sami Er