Etkinlikler kapsamında halat çekme, balya taşıma, tavla turnuvası ve masa tenisi turnuvası düzenlendi. Yarışmalara 200’den fazla başvuru yapılırken yüzlerce Gümüşçay’lı yarışmaları izlemek için meydanı doldurdu. Yarışmacılar başlayan yarışmalarda bir birleriyle kıyasıya yarışırken, seyirciler de en az onlar kadar heyecanlandı.

Yarışmaların açılış töreninde açıklamalarda bulunan Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı konuşmasına; “Gümüşçay Belediyesi olarak her yıl bayramımızı kutluyorduk. Ancak bu yıl, özel bir yıl. 100’üncü yılımıza özel etkinlikler hazırlamak istedik” ifadelerini kullanarak başladı.

 

“Bayraklarını asan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

100’üncü yıl etkinliklerini çok önemsediklerini dile getiren Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı; “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını çok önemsiyoruz. Bu nedenle de halkımızı bir araya getirecek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, milli duygularımızı en düzeye çıkaracak etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda Gümüşçayımız’da her eve ve işyerine Türk Bayrağımızı dağıttık. Vatandaşlarımız da hassasiyet gösterdiler ve Türk Bayraklarımızı şimdiden astılar. Enginkent ve Denizatı Sitesi’ne kadar hassasiyet gösterip bayraklarını asan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bugün yarışmalarımız başladı. Pazar günü final müsabakaları oynanacak. Ödül törenimiz ise 28 Ekim tarihinde gerçekleşecek. 27 Ekim’de Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için Mevlit okutacağız. 28’inde bisiklet kortejimiz ve büyük yürüyüşümüz olacak. Kortejimiz ve yürüyüşümüz Belediye Meydanı’nda sona erecek. Etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında çok sayıda yarışma ve etkinliğin yapılacağı Gümüşçay’da, 16 Ekim tarihinde Ayak Tenisi Turnuvası ile başladı. 21 Ekim tarihinde Atatürk’ün sevdiği yemekler yarışması düzenlenecek. Ayrıca jüri tarafından en güzel koç belirlenecek ve dereceye giren koçlar 28 Ekim tarihinde düzenlenecek törende ödüllendirilecek.

Murat Çağlayan