TURİZMCİLER ARTIK BU UNVANI KULLANACAK
“Çanakkale bu unvanı almayı hak etti”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Çanakkale Körfez Yöresel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik kazanılan bu unvanı bir done olarak kullanacaklarını söyleyerek, bu durumun turizmi canlandıracağını vurgulayıp, “İç pazarın, sonra dış pazarın, daha kuvvetli bir volümde Çanakkale şehrine gelmesine sebep olacaktır” dedi. Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Çanakkale’nin doğası, tarihi, rahat ve huzurlu yaşam şartları nedeniyle yüksek potansiyele sahip bir kent olduğunu dile getirirken, bundan sonraki çalışmalarında da Çanakkale’nin tanıtımını bu unvanla yapabileceklerini ifade etti. Rehber Adem Biçer de, Çanakkale’nin yıllardır bu unvanı almayı hak ettiğinin altını çizerek, kentin havası, sessiz sakin yapısıyla ön plana çıktığını söyledi. Dünyada Çanakkale’nin özeliklerini taşıyan kentlerin ender olduğunu da belirten Biçer, “Çanakkale doğasıyla kültürüyle, deniziyle, güneşiyle, kumuyla, doğal güzellikleri ile hepsini bir arada bulunduran nadir kentlerden biri” dedi.

“TANITIMLARIMIZDA BİR REFERANS KAYNAĞI OLARAK KULLANACAĞIZ”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Çanakkale Körfez Yöresel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, yaptığı açıklamada, “Çanakkaleliler olarak böyle bir şeyi bekliyorduk. Çanakkale’de sokaktan geçen kime sorsanız şaşırmadım der. Ben bu yüzden bu şehirde yaşıyorum diye size cevap verir. Tam da sezon başlarken bizim için çok kıymetli bir done elde etmiş olduk. Çünkü biz bunu tanıtımlarımızda bir referans kaynağı olarak kullanacağız. Zaten Gökçeada’nın Bozcaada’nın kıymeti biliniyor. Özellikle bayram öncesi böyle bir bilginin paylaşılıyor olması buraya olan öncelikle iç pazarın sonra dış pazarın daha kuvvetli bir volümde Çanakkale şehrine gelmesine sebep olacaktır. Bu da çok kıymetli. Biz bir Çanakkaleli olarak doğasıyla coğrafyasıyla bölgenin çok kıymetli bir bölge olduğunu biliyoruz. Bunu da 25 ayrı kritere göre belirlemişler. Yurtdışından gelen bir Alman Heyeti ağırladık Çanakkale’de. Onlar da aynı şeyleri söylediler. Tarihiyle, coğrafyasıyla, doğal güzellikleriyle böyle bir şehirde yaşıyor olmak çok önemli. Burası Prag gibi bir destinasyon. Ayrı ve özel bir destinasyon. Çok iyi tanıtılması ve anlatılması gerekiyor. Dolayısıyla biz bunu tanıtım materyali, donesi olarak kullanacağız” dedi. 

“ÇANAKKALE POTANSİYELE SAHİP”

Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan yaptığı değerlendirmede, “Bu çok sevindirici bir durum. Çanakkale’nin reklamı için de aynı zamanda çok önemli. Bundan sonra artık Çanakkale’nin tanıtımını yaparken yaşanılır derecesinde birinci olan il diyerek yapacağız. Bu turizm açısından da çok güzel bir durum. Burada Çanakkale’nin içinde yaşayan bir insan olarak Çanakkale’de neler değişti bunları görüyoruz. Çanakkale hakikaten insanı ile doğası ile çok daha güzel olabilecek bir potansiyele sahip olan bir il. Bunun içinde son dönemde çalışmalar daha fazla oldu. Biz turizm tanıtma derneği olarak da bu yönde çalıştık. 100. Yıl çalışmaları Çanakkale’yi daha çok ön plana çıkardı. Truva Müzesi’nin olması Çanakkale’nin tanınırlığını daha da yukarılara doğru tırmandırıyor. Turizm açısından geliştikçe insanların değerlendirmeleri de daha fazla oluyor. Rahat ve huzurlu yaşam açısından her gelenden biz de Çanakkale’nin diğer illere göre çok daha rahat çok daha huzurlu olduğunu duyuyoruz. Bizi mutlu ediyor. Bence kesinlikle valilik olsun, belediye olsun, turizm sivil toplum örgütleri olsun Çanakkale’nin daha iyiye gitmesi için çaba harcamamız lazım. Bizde her şey var. Doğamız güzel, tarihimiz var. İnsanımız güzel. Diyalog kurması kolay. Kavga gürültünün olmadığı bir iliz. Huzuru kucaklamak için bire bir. Bu bakımdan bunun tescillenmiş olmasından da bir turizmci olarak çok mutluluk duydum” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE’MİZ EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

Rehber Adem Biçer ise açıklamasında, “Bizim turlarımızda da zaten yıllardan beri söylediğimiz gibi Çanakkale doğasıyla kültürüyle, deniziyle, güneşiyle, kumuyla, doğal güzellikleri ile hepsini bir arada bulunduran nadir kentlerden biri. Dünyada bu saydığımız bütün unsurları taşıyan ender kentlerden biri. Sakin sessiz olması ve temiz havasıyla da yaşanabilecek bir kenttir. Cittaslow, yani sakin şehir diyebileceğimiz yerlerden biriydi. Gökçeada zaten daha öncesinde de bu unvanı almıştı. Çanakkale’mizin güzide ilçelerinden biri olan Gökçeada’nın böyle bir anılışı zaten vardı. Şimdi Çanakkale de böyle bir değerlendirmeye maruz kaldı. Çanakkale bunu baştan beri hak ediyordu. Kısmet bugüneymiş. Bu haberi öğrenince en çok sevinenlerden biri ben oldum. Bu kent, Çanakkale Avrupa’da yaşanabilecek en güzel kentlerden biridir. Yerinde bir karar olmuştur. Rehberler olarak sevindik buna. Çanakkale’miz en güzelini hak ediyor. Doğal güzelliklerimizi yok etmeden Çanakkale’yi geliştirmeye devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Özel Haber: Seda Atan