Etkinlikler, Lâpseki Belediyesi’ne ait Sahil Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı programı ile başladı. Kahvaltıya Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lâpseki Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, Lâpseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, Akademisyenler ve mezun öğrenciler katıldı. Kahvaltı sonrası etkinlikler Lâpseki Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde devam etti.

Bu yıl İlk defa Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi tarafından 20. Yıl mezuniyet etkinliği yapıldı. Farklı alanlardan mezun olan Lâpseki Meslek Yüksekokulu öğrencileri, katıldıkları etkinlikte öğretim elemanları ile bir araya geldiler ve paylaştıkları anılarla duygulu anlar yaşadılar.

Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gümüş’ ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen mezunlar etkinliğinin açılış konuşmasını Lâpseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Gür yaptı.

Konuşmasına “Meslek Yüksekokulu tarihinde gerçekleştirilen ilk mezun buluşmasının heyecanını yaşadığını” belirterek başlayan Engin Gür, etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ve saygılarını iletti. “Mezunlar buluşması etkinliğinin hem farklı nesillerin buluşmasına hem de kurumsal değerlerin yeniden yaşanmasına olanak sağladı. Bu noktada mezunlarımız ile Meslek Yüksekokulumuz arasındaki aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için düzenlenen Mezun Buluşması etkinliği için katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Söyleşide mezun öğrenciler, mevcut iş durumlarını, mesleki deneyimlerini ve üniversitemizde geçirdikleri öğrencilik anılarını yeni öğrencilere ile paylaştılar. Söyleşi sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Etkinlik sonrası tüm katılımcılara katılım belgeleri verilmesinin ardında pilav ikramında bulunuldu. Lâpseki Meslek Yüksekokulu yönetimi tarafından gelenek haline getirilmesi planlanan etkinlik, sona erdi.

Hasan Sami Er