Klasik Batı Müziği eserlerini ve Anadolu ezgilerini yorumlayan ve bu yüzden “Bu toprağın Kemancısı” olarak bilinen Dünyaca ünlü Keman Virtüözü Cihat Aşkın, Şef Bahadır Çokamay yönetiminde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile konser verdi. Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konsere Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda müziksever katıldı.

Giriş parçası olarak ‘Sibelius’ çalındıktan sonra sahneye onur konuğu keman virtüözü olarak bilinen ve dört kıtada verdiği konserler, resitaller, seminerler, dersler ve yayınlarla sanatını yansıtan sanatçı Cihat Aşkın sahne aldı.

Cihat Aşkın kendisi için yazılmış üç bölümden oluşan ‘Boğaziçi Mehtaplarında’ konçertosunu seslendirmeden önce eser hakkında bilgiler verdi. Cahit Aşkın yaptığı konuşmada, “ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası çok iyi hazırlanmış. Ben Üniversitemize, Belediyemize ve orkestra şefime çok teşekkür ediyorum. Bu gün seslendirileceğimiz eser, Çanakkale’de ilk defa seslendirilecek olan değerli bestecimiz Emre Araca’nın ‘Boğaziçi Mehtaplarında’ başlığını taşıyan bir keman konçertosu. Bu konçerto benim için bestelenmişti. Seslendirilişini de ben Londra’da gerçekleştirdim. Daha sonra Çek Cumhuriyeti’nde, Almanya’da ve farklı ülkelerde icra ederken ülkemizde de İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin gibi yerlerde seslendirdik Çanakkale’de de ilk defa seslendiriyoruz. Eser üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm oldukça hareketli ve minimalist ögelerle bezenmiş içinde nostaljik bir takım duygular var. İkinci bölüm tamamen bizim ezgilerimizden, motiflerinden esinlenerek yazılmış bir eser. Üçüncü bölümde de bizim zaman zaman aksak ritimlerimiz, zaman zaman farklı ritimlerin bir araya gelmesi ile biraz Balkan, biraz Anadolu rengi karışık bir eser. Bu eseri seslendirdikten sonra dinleyicilerden çok güzel tepkiler almıştık.” dedi.

Bu güzel eserleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile seslendiren Cihat Taşkın, konser sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Hasan Sami Er