23 Nisan Yaya Köprüsünün yapılması ve park yerinin yetmemesi ile Barbaros tarafına arabasını park ederek köprüyü kullanan vatandaşlar sebebi ile 2’nolu giriş kapısında yoğunluk had safhaya ulaştı. Barbaros Mahallesinden gelen vatandaşlar köprü güzergâhını seçerek bu yolla pazara ulaşıyorlar. Pazar günleri günlük köprü yaya trafiğinin 5 binlere ulaşması sebebiyle yoğunlaşan girişe, motosikletlerin kaldırımlara park etmesiyle vatandaşlar mağdur oluyor. Ellerinde pazar arabaları veya bebek arabaları ile gelen vatandaşlar geçişlere park edilen motosikletler yüzünden pazara girişlerde zorlanıyorlar.
Zaten köprü ile pazar girişi arasındaki yaya yolunun ve yaya geçişlerinin dar olması ile geçişte zorlanan vatandaşlar bir de motosikletlerin kaldırım işgalleri sebebi ile zor anlar yaşıyor.
Bu arada Motosiklet geçişlerinin yasak olduğu 23 Nisan Yaya Köprüsünden geçen motosikletlere de ceza yağdı. Cuma günleri Barbaros Mahallesi tarafına konuşlanan trafik şubeye bağlı motosikletli ekipler, köprüden geçen motosikletlere ceza yağdırıyorlar. Zaten dar olan köprüden geçişi yasak olan motosikletler, yasağa uymayıp geçmeye çalışarak yayaları taciz ediyorlar. Yetkililere yapılan şikâyetler neticesinde trafik şubeye bağlı ekipler köprü çıkışında durarak köprüden geçmeye çalışanlarla, geçenler hakkında cezai işlem yapıyorlar. Bu kontrollerden ve uygulamadan memnun olan halk, pazar girişindeki kaldırıma park eden motosikletler hakkında da işlem yapılmasını beklediklerini belirttiler.
Hasan Sami Er