Konferansa; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, VI. İşletme Tarihi Konferansı Dönem Başkanı Prof. Dr. Yener Pazarcık, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Karabulgu, davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından müzik dinletisi ile devam etti. Açılış konuşmalarını, Konferans Dönem Başkanı Prof. Dr. Yener Pazarcık ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptı.
 
Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yener Pazarcık, “İşletme Tarihi alanının hem eski hem de genç bir alan olduğunu belirterek tarihle ilgilenen kişinin ülkesini ve insanını derin bir şekilde anlayabildiğine vurgu yaptı ve “hatırlanmayan, toplum tarafından çok bilinmeyen olayları ve durumları insanlara aktarabilmek insanlık tarihi açısından çok önemlidir. Bu süreç bilimsel bir yöntem ile yürütüldüğünde ise durum evrensel bir çalışma olmaktadır” dedi.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise İşletme ve Yönetim Tarihinin geniş bir konu yelpazesine sahip olduğunu belirterek şunları söyledi
 
“Bu bilim dalı, işletmelerin ve yönetim uygulamalarının gelişimini anlamamıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda günümüz işletmeleri için de önemli dersler sunar. Türkiye' de işletme ve yönetim tarihi alanındaki çalışmalar son yıllarda giderek arttı. Bu konferansın bu alandaki çalışmaları teşvik etmesi ve Türkiye'deki işletme ve yönetim tarihi araştırmalarının gelişimine katkıda bulunması en büyük temennimizdir. Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana bilimsel araştırmaları desteklemek için büyük çaba göstermektedir. Bu konferansın da üniversitemizin araştırma kapasitesini ve uluslararası görünürlüğünü artıracağına inanıyorum. Bu bağlamda konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
 
Davetli konuşmacıların sunumuyla devam eden konferans, oturumların ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi