Çanakkale Elektrik ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Bilgiç, vatandaşların elektronik işlerini yetkisiz kişilerden yaptırmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Bilgiç yaptığı açıklamada vatandaşları uyararak şunları söyledi; “Korsan elektrik, elektronik ve kombi tamircileri, resmi izin veya eğitim almamış kişiler tarafından sunulan hizmetlerdir. Bu kişiler genellikle lisanssızdır ve işlerini düşük maliyetle yaparak müşterilere cazip fiyatlar sunarlar. Ancak, bu tür tamirciler ile çalışmanın birçok riski vardır: Korsan tamircilerin işlerini profesyonelce yapmadığı durumlar, elektrik yangınları, cihaz arızaları veya gaz sızıntıları gibi ciddi güvenlik sorunlarına yol açabilir. Yetkisiz tamirciler, işlerini düşük maliyetle yapmaya odaklandıkları için kalite konusunda sorunlar yaşanabilir. Bu, uzun vadeli maliyetlere yol açabilir. Hem müşteriler hem de tamirciler için yasal sorunlar ortaya çıkabilir.

“Elektrik ve Elektronik teknolojisi her gün değişmektedir”

“Korsan tamirciler, yerel düzenlemelere ve yetki gereksinimlerine uymadıkları için yasal problemlerle karşılaşabilirler. Günümüzde Elektrik ve Elektronik teknolojisi her gün değişmektedir. Bizde buna nazaran üyelerimize gerekli odamız imkânlarında eğitimler vermekteyiz. Yakın zamanda elektrik tesisatçılığı üyelerimiz için topraklama ölçme tekniği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak 3 adet kurs açtık ve başarılı olan üyelerimize yetki belgelerini teslim ettik. Bu eğitimlerde odamıza ve üyelerimize yardımcı olan Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Çıraklı Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze üyelerimiz adına sonsuz şükranımızı sunarız.”

“Vatandaşımız mağdur olmak istemiyorsa kaçak çalışanlara iş vermesin”
“Elektrik, elektronik veya kombi tamiri ihtiyacınız olduğunda, yetkili ve deneyimli bir profesyonel ile çalışmanız daha güvenli ve sağlam bir seçenek olacaktır. Ayrıca, söz konusu şahısların oda üyesi olup olmadığını vergi mükellef, olup olmadığının araştırarak iş verilmesi böylelikle korsan elektrik, elektronik ve kombi tamircilere göz açtırmayarak vatandaşlarımızın elinden geleni yapacağına gönülden inanıyorum.  Biz Elektrik ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası olarak kaçak elektrikçi, elektronikçi, beyaz eşya ve klimacılara fırsat vermeyelim. Kaçağın önüne geçmek için siz vatandaşlarımızın desteğine ve yardımına ihtiyacımız var. Vatandaşımız mağdur olmak istemiyorsa kaçak çalışanlara iş vermesin.”

Haber Merkezi