Prof. Dr. Dinçay Köksal’ın başkanlığında gerçekleşen iş birliği ziyaretine, Kanada Memorial University of Newfoundland Rektör Yardımcısı ve Enstitü Müdürü Dr. Paul M. Brett, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü katılım gösterdi.
 
İki üniversite arasındaki potansiyel iş birlikleri, yapılabilecek ortak projelerin görüşüldüğü toplantıda; denizel çevre, ikim değişiminin etkileri, su kaynakları yönetimi ve kontrolü  su ürünleri yetiştiriciliğinde teknolojik uygulamalar, deniz ulaştırma ve deniz teknolojisi alanlarında yapılan çalışmalar, laboratuvar ve teknik imkanlar  görüşüldü.
 
İkinci oturumu Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinde  gerçekleştirilen toplantı, fakülte laboratuvarlarının ve Piri Reis Deniz Müzesinin gezilmesinin ardından  yapılan çalışmalar ve projeler hakkında da bilgiler verildi.
 
Toplantıda; Dr. Paul M. Brett’in yanı sıra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Prof. Dr. Adnan Ayaz, Doç. Dr. Sevdan Yılmaz ile ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Yıldız katıldı.
 
Haber Merkezi