ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Yılancı, Standford Üniversitesi'nden Prof. John P.A. IOANNIDIS tarafından hazırlanan "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" isimli çalışmada, 2022 verilerine göre  %2 lik dilimde yer alan ”Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları”  listesinde ÇOMÜ'den yer alan 9 öğretim üyesi isimden birisi oldu.  
 
Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı bu listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alınarak yapılıyor. 
 
Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı bu listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı. 
 
Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı. ÇOMÜ’den “kariyer boyu etki” kategorisinde 3, “yıllık etki" kategorisinde ise 8 akademisyen sıralamaya girdi.
Elsevier kariyer boyu etki kategorisinde yer alan ÇOMÜ'lü bilim insanları listesi:

1 Prof. Dr. Cengiz CANER Gıda Mühendisliği
2 Prof. Dr. İsmet KAYA Kimya
3 Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK Biyomühendislik
 
Elsevier yıllık etki kategorisinde yer alan ÇOMÜ'lü bilim insanları listesi
  İsim Bölüm
1 Prof. Dr. Cengiz CANER Gıda Mühendisliği
2 Prof. Dr. Emin YILMAZ Gıda Mühendisliği
3 Doç. Dr. Hasan ARSLANOĞLU Kimya Mühendisliği
4 Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK Biyomühendislik
5 Prof. Dr. Mehmet Seçkin ADAY Gıda Mühendisliği
6 Prof. Dr. Ramazan ÇAKMAKÇI Tarla Bitkileri
7 Dr. Öğr. Üyesi Ümit ACAR Su Ürünleri Yetiştiriciliği

 
8 Doç. Dr. Sevdan YILMAZ Su Ürünleri Yetiştiriciliği
 
Haber Merkezi