Geçtiğimiz sezonda da oynanmasına rağmen yaklaşık 2 saat süren oyuna tiyatro severler oldukça yoğun ilgi gösterdi. Oyun sırasında ve sonunda verilen olumlu reaksiyonlar oyuncuları pozitif yönde motive etti.
Oyunun konusu:
Ray Cooney’in yazdığı, Haldun Dormen’in Tükçe’ye çevirdiği ve Ebru Naz Eşli’nin yönettiği “Karmakarışık”, 80'li yıllarda Thatcher döneminde görevde olan bir bakan, İşçi Partisi'nin sekreterlerinden biriyle bir gecelik kaçamak yapmak üzere bir otel odası tutar. Ancak otel odasında bir cesetle karşılaşınca olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Söylenen yalanlar, oyundaki karışıklığın dozunu gittikçe artırır. Doğası gereği peşine düştüğü birincil hazlar nedeniyle, toplumsal konumundan kaynaklanan ikincil istekleri arasında sıkışıp kalan bakanın gülünç hali gözler önüne serilir.
Çanakkale Tiyatro Topluluğu Oyuncuların Ekim ayında sahneleyecekleri oyunların programı şöyle:
7 Ekim 2023 Cumartesi saat 14.00’de “Ah Şu Büyükler”,
9 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 20.00’de “Hadi Öldürsene Canikom”,
16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 20.00’de “Benim Doktor Oğlum”,
21 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 18.00’de Külahları Değiştik “Neler Oluyor Bob Ali”
Bu oyunların hepsi Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonun’da sahnelenecek.
Amatör oyunculardan oluşan tiyatro ekibinin böylesi güzel oyunlar sahnelemesi, Çanakkale’nin büyük bir şansı olarak görülüyor. Bu sene de bünyesine yeni oyuncu almak için duyuru yapan tiyatroya, yaklaşık 30 kişi müracaat etti. 3 Ekim Salı günü Yönetmen Ebru Naz Eşli öncülüğünde Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonun’da toplanan yeni adaylar ile önümüzdeki döneme ait çalışmalar paylaşıldı.
Hasan Sami Er