Kutlamaların yanı sıra açılan stantlarla hem vatandaşlara hem annelere hem de anne adaylarına, anne sütü ile ilgili bilgiler verildi.
anne sütüyle beslemenin tüm dünyada yaygınlaşması ve bebeklerin beslenmesinde gelişim sağlanması için 170 ülkede her yıl  1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. 1992 yılından bu yana ‘Bebek Dostu hastane’ ünvanına sahip  Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde de   kutlama yapılarak kurulan stantta vatandaşlara bilgiler verildi. Bu seneki rengin fuşya olarak belirlenen önemli günde  Çanakkale  Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde farkındalık oluşturmak amacı ile  gerçekleştirilen etkinliğe   İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, hastane yönetimi ve çalışanlar katıldı. Etkinlikte hastanemizde çalışan ve bebeğini sadece anne sütüyle besleyen annelere teşekkür belgeleri ve küçük hediyeler takdim edildi.
Etkinliklerin yanı sıra hastanede stant da kurularak   tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak, Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içerği, Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaş ve sonrasına kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermeleri ile ilgili vatandaşlara bilgiler verildi.
 
 Haber Merkezi