Eylül Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısında Yeşil Yerel Yönetim Binası’nın önüne konulacak Atatürk Heykeli müjdesi vermişti.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sosyal medyasından paylaşım yaparak bu heykelin krom çelikten yapılacağını ve yüksekliğinin ise 1.9 metre boyunda olacağını ve 1,5 metrelik bir kaide üzerinde yükseleceğini belirtti.
Belediye binasının önüne konulacak olan heykelin 29 Ekim’e kadar tamamlamayı planlayıp, açılışının ise 27 Ekim Cuma günü yapılacağını açıkladı. Yapım çalışmaları Bursalı sanatçı Rıdvan Sevim tarafından devam eden heykeli, sanatçının atölyesinde inceleyen Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, heykelin yapım aşamalarının fotoğraflarını ve etrafına konulacak figür görsellerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Cumhuriyetimizin 100 yılı anısına, 27 Ekim 2023 günü açılışını gerçekleştireceğimiz ve belediyemizin yeni meydanına değer katacak olan Atatürk heykelimizi ve belediyemizin duvarını süsleyecek turna kuşlarını incelemek üzere ilgili ekip arkadaşlarım ile birlikte bugün Bursa'da Sanatçımız Rıdvan Sevim'in atölyesindeydik. Kendisine ve ekibine çalışmaları için tekrar teşekkür ederim. Heyecanla bekliyoruz...”
Şeklinde yazdı.
Haber Merkezi