Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız ve bayrağımız için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad edildi. Lapseki’de vatandaşlar kurtuluşu coşkuyla kutladı. Lapseki’nin Kurtuluşunun 101 Yılı Törenlerinde Lapseki Belediyesi tarafından, konser etkinliği de düzenlendi. Konserde ünlü sanatçı İrem derici Lapsekililere unutulmaz bir gece yaşattı.

Lapseki’yi Kurtuluş Günü Çoşkusu Sardı
Lapseki ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşun yıldönümü dolayısıyla, birbirinden farklı etkinlikler gerçekleşti. Lapseki’ nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ nun 101 yıl dönümü nedeni gerçekleştirilen etkinlikler çoşku ile geçti. Her yıl 25 Eylülde düzenlenen Kurtuluş günü etkinlikleri bu yıl da  Lapseki Kaymakamlığı önünde düzenlenen Çelenk sunma töreni ile başladı. Lapseki’ nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ nun 101 yıl dönümü nedeni ile gerçekleştirilen tören’ in ikincisi Lapseki Şehitliğinde gerçekleşti saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylemesi ile  devam eden törende Lapseki ilçe müftülüğü Şehitler için dua okudu. Lapseki çarşı caddesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Meydanında yapılan kutlama töreni çoşku içinde geçti. Alanı dolduran öğrenciler ellerinde Türk Bayrakları ile Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladılar. Kutlama töreni günün anlamına uygun okunan şiirlerin okunması ile devam etti. Hak oyunları gösterisi ve Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bando Komutanlığı tarafından kurtuluş nedeni ile verilen konserde söylenen marşla izlenmeye değerdi. Bando Komutanlığının çaldığı marşlara tören alanındaki protokol, Lapsekililer ve öğrencilerde eşlik etti. 15 Temmuz Şehitleri meydanındaki tören ay yıldızlı bayrak, okul filamalarını ve muharip Gaziler derneği üyelerinin resmi geçidi ile sona erdi. Lapseki’ nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ nun 101 yıl dönümü etkinlikleri GESTAŞ kimanında demirli bulunan TCG Kumkale gemisi ziyareti ve Çınar altı meydanında Mevlid – i Şerif okutuldu.

Kurtuluş Gününün Finali İrem Derici Konseri İle Yapıldı
Çanakkale’nin ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşun yıldönümleri dolayısıyla, birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilirken etkinliklerin finali muhteşem oldu. Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla, Lapseki Belediyesi tarafından, İrem Derici konseri organize edildi. Ünlü sanatçı sevilen şarkılarını Lapseki’de seslendirirken, Derici’nin performansı ise görülmeye değerdi. Çok sayıda vatandaş da omuz omuza kurtuluş coşkusuna ortak oldu. Lapsekililer hem kurtuluşu kutlamak hem de İrem dericinin söylediği şarkılara eşlik ederek kurtuluş çoşkusuna ortak olmak için konser alanını doldurdu. Konserde kurtuluş günü ilgili konuşma yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz şunları söyledi. "Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlama programları çerçevesinde son programımız olan konser programındayız. Ben öncelikle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hakkın rahmetine kavuşan gazilerimize rahmet ve minnet diliyorum. Yaşayan gazilerimize de ömür boyu sağlık ve sıhhat diliyorum. Bizler sizler için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Gece gündüz demeden çalışma arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla, meclis üyelerimizle beraber Lapseki için ne yapabiliriz. Lapseki'yi daha iyi yerlere nasıl getirebiliriz çabası içindeyiz. Sizlerin destekleriyle beraber dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da aynı şekilde Lapseki için sizler için üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, konser sırasında sahneye gelerek, İrem Derici'ye teşekkür edip, plaket ve hediye takdim etti.
Ogün İnal