Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101 yıldönümü etkinliklerine tüm Çanakkalelileri ve Bigalı hemşerilerimizi davet etti.

Kurtuluş Günü Etkinlikleri Dolu Dolu Bir Program İle Başlayacak
18 Eylül tarihi Biga için büyük önem taşıyan bir tarih. Her 18 Eylül’de Bigalılar, Biga’nın kurtuluşunu kutluyor. Bu yıl Biga’nın Kurtuluşunun 101. Yılı ve bu yılda kurtuluş günü büyük bir çoşku ile kutlanacak. Bu anlamlı tarihi olayı unutulmaz kılacak bir dizi etkinlikle dolu olacak. Etkinlikler, 4-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kurtuluş Futbol Turnuvası ile başladı. Şehrin gençleri arasında büyük heyecana sahne olan bu turnuva, Biga'nın kurtuluşunun simgesi haline geldi. Kurtuluş coşkusunu denizle buluşturmak isteyenler için 9 Eylül Cumartesi günü Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda Kurtuluş Yüzme Turnuvası düzenlenecek. Aksiyonu sevenler için 10 Eylül Pazar günü saat 9'da Balıkkaya atış poligonunda trap atış yarışması ve ödül töreni gerçekleşecek.14 Eylül Perşembe günü Köşklübağ Düğün Salonu'nda 'Gönül gönüle bir ömür' ve 'El emeği göz nuru' oya yarışması ile 'Mutfağın patronları' yemek yarışması düzenlenecek.

Başpehlivanlar İrfan Şahin Er Meydanında Kol Bağlayacak
15 Eylül Cuma Günü  Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri Korteji, şehrin sokaklarını renklendirecek. Kurtuluş haftası, İrfan Şahin Er Meydanı'nda Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri ile devam edecek. 17 Eylül Pazar günü ise spor tutkunları için 18 Eylül Stadı'nda okçuluk turnuvası düzenlenecek. Aynı gün, Yeniçiftlik mevkiinde menzil töreni ve ödül töreni gerçekleşecek. Akşam saatlerinde ise DJ Hakan Işık Konseri ve Semicenk Konseri ile unutulmaz bir gece yaşanacak. Kurtuluşun doruğuna ulaşmak için 18 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek tören kaçırılmamalı. Tören, çelenk sunumu, protokol konuşmaları, öğrenciler tarafından okunan şiirler, Kurtuluş Futbol Turnuvası ödül töreni ve Biga Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile dolu dolu geçecek. Aynı gün saat 12.30'da Çarşı Camii'nde mevlit okutulacak, saat 14.30'da Millet Kıraathanesi açılışı gerçekleşecek ve gün, 15.30'da Yeniceköy Bilgievi açılışı ile son bulacak. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Biga Belediye Meydanı'nda saat 20.30'da Baki Kemancı ve Bigalı Sanatçılar Konseri, saat 21.30'da ünlü sanatçı Zara'nın muhteşem sesiyle vatandaşlara unutulmaz bir konser sunacak. Biga belediye Başkanı Bülent Erdoğan Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101 yıldönümü etkinliklerine tüm Çanakkalelileri davet ederek “Biga, kurtuluşunun 101. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm Çanakkale ve Biga halkını bu özel etkinliklere katılmaya ve kurtuluşun bu anlamlı anını birlikte paylaşmaya davet ediyoruz.” dedi.
Ogün İnal