Kortej Yürüyüşü Golf Aile Çay Bahçesi Önünden Başladı
 
Golf Çay Bahçesi'nde başlayan kortej yürüyüşü, öğrencilerin bayraklar ve flamalar eşliğinde coşkuyla gerçekleşti. Renkli gösterilerle süslenen yürüyüş, Çanakkale Valiliği önünde son buldu. Valilik binası önündeki törende, Çanakkale İl Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, yeni eğitim-öğretim yılı için Atatürk büstüne çelenk koyarak başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından minik bir öğrencinin duygusal "Okulumuz" şiirini okumasıyla devam etti. Çanakkale İl Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, eğitimdeki önemli hedefler ve yeni dönemdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eğitim camiası, yeni eğitim yılına umut ve coşkuyla başlarken, öğrencilere başarılar diledi. Yılmaz, "Çanakkale ruhu ile daha büyük bir azimle çalışacaklarına, değerlerimiz temelinde bilimin ışığında millî üretimler gerçekleştireceklerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızdan devraldıkları bayrağı Türkiye Yüzyılı' nda tüm görkemi ile dalgalandıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu inançla tekrardan yeni eğitim öğretim yılımızı kutluyor; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
 
Yeni Eğitim Yılında Yeni Başarılar Ekleyeceğiz
 
Eğitimdeki önemli hedefleri ve yeni dönemdeki hedefleri paylaşan Yılmaz, "Bakanlığımızın himayesinde Valiliğimizin, İl Özel İdaremizin ve hayırseverlerimizin destekleriyle Türkiye Yüzyılı'nı yaşayacağımız yeni eğitim öğretim yılımız, tüm eğitim öğretim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yeni yüzyılda var olan başarılarımıza okul ve kurum yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve her daim destekçimiz velilerimiz ile yeni başarılar ekleyeceğimize eminim. Ailede başlayan eğitim öğretim süreci sonrası anaokulu ve anasınıflarımız ile sevip sarmaladığımız evlatlarımız; TEKNOFEST, TÜBİTAK, ERASMUS+, eTwinning, yerel ve ulusal projelerdeki başarıları; LGS ve YKS'de aldıkları dereceler ile kazandıkları okullar; okul sporlarında kazandıkları Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri ile bizleri gururlandırmaktadır" şeklinde konuştu.
 
Deprem Felaketine Yardım Desteği Veren Öğrencilere Teşekkür Etti
Yılmaz, sözlerini yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek tamamladı. Ayrıca, geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan deprem olayının ardından öğrencilerin sergilediği örnek davranışları övdü. Öğrencilerin Çanakkale ruhuyla büyük bir azimle çalışacaklarına inandığını belirten Yılmaz, "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk gününde öğrencilerimizin, değerlerimiz temelinde bilimin ışığında millî üretimler gerçekleştireceklerine yürekten inanıyorum. Bu inançla tekrardan yeni eğitim öğretim yılımızı kutluyor; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Çanakkale'de coşkuyla başlayan yeni eğitim-öğretim yılı, eğitim camiasının umutla dolu olduğunu ve öğrencilerin başarılarına olan inancını yansıttı. Bu yeni dönemde, öğrencilerin başarılı bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri ve ülkenin geleceğine katkıda bulunmaları bekleniyor.
 
 
 
Şenay Azman