Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümünde Kepez'de kurulacak olan bu özel park için Kepez Belediyesi Eylül ayı Belediye Meclisi'nde oy birliği ile onay verdi.
  
Enerjisa Üretim, daha önce Türkiye'nin farklı bölgelerinde başarıyla hayata geçirdiği Enerji Parkı projesini Kepez'e taşıma kararı aldı. Bu park, çocukların ve gençlerin enerji konusunda bilinçlenmelerine ve geleceğin enerji uzmanları olarak yetişmelerine katkı sağlayacak. Eylül ayı Belediye Meclisi toplantısında, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.'nin Atatürk Bilim ve Enerji Parkı'nın kurulması için yapmış olduğu başvuru görüşüldü. Belediye Başkanı Birol Arslan, parkın Hamidiye Mahallesi'nde bulunan mevcut bir parkın tamamen yenilenmesi ve bölge halkının hizmetine sunulması amacını taşıdığını belirtti. Ayrıca, bu projenin bölgede ilk olacağını ve parkın adının "Atatürk Bilim ve Enerji Parkı" olarak belirlendiğini açıkladı. Kepez Belediye Başkanı Brol Arslan, yaptığı açıklamada parkın hakkında bilgiler vererek şunları söyledi." Hamidiye Mahallesi'nde eh TOKİ 960'ın içinde bir parkımız var biliyosunuz. O parkı Enerji SA Enerji Üretim A.Ş. bu farkı komple yenilemek istiyor. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde bedelsiz olarak bu parkı bölge halkının, Kepezli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyor. Tabii ki adının da Atatürk Bilim ve Enerji Parkı olması ve ayrıca bu parkın  şartlı bağış olarak kabul etme yetkimiz kepeze böyle bir  nerji parkı getiriyor.  Proje gerçekten çok keyifli. Bölgede olmayan yeşil bir proje. Örneğin çocuklar yürüyüş pistinde yürürken ayaklarını attığı adımlarda enerji biriktirecekler. Ya da yağan yağmurlar  yağmur suları aşağıda biriktirilerek parkın tekrar  yeşil alanının sulanmasında kullanılacak. Bunun yanında çocuklar oradaki bisikleti çevirdiği zaman oradan bir enerji üretecek, depolanacak ve akşam aydınlanmasında  o enerjiden faydalanılacak. Ayrıca belediye orada parkın içinde olacak.  Belediye bütçesinden hiç para çıkmayacak onu belirteyim. Firma tamamen yüzüncü yılda Kepez'e armağan ediyor bu projeyi. Gerçekten   gurur duyulacak bir proje. Belediyemizin biliyorsunuz orada bir veznesi var ve bir Halk masası olacak, halkın o bölgedeki sorunlarını dinleyip belediyeyle çözüm noktasında ilgili birimlere diğer halk masasındaki arkadaşlar gibi çözüm konusunda yardımcı olacaklar. Orada bir işletmeci arkadaşımız var. Şunu gururla söyleyebilirim ki  bölgede olmayan bir parkı  Kepe Halkına hep birlikte  inşallah kazandıracağız ve 29 Ekim tarihinde de  inşallah hep birlikte açılışını eee gerçekleştireceğiz" 
 
29 Ekim’de Açılacak
 
Park projesi oldukça çevreci bir yaklaşım benimseniyor. Örneğin, çocuklar yürüyüş pistinde yürürken adımlarıyla enerji biriktirecekler ve yağan yağmurların suları parkın sulanmasında kullanılacak. Ayrıca, park içindeki bisikletler enerji üretecek ve akşam aydınlatmasında kullanılacak. Proje, bölge halkının hizmetine sunulacak ve belediye bütçesinden hiçbir ekstra masraf çıkmayacak. Enerjisa, bu projeyle Kepez'e 29 Ekim'de güzel bir hediye sunmayı amaçlıyor. Atatürk Bilim ve Enerji Parkı'nın Kepez Beledesi tarafından kabul edilmesi ve inşa edilmesi oy birliği ile karara bağlandı. Bu projenin, bölgede çevreci ve eğitici bir yaklaşım sunan özel bir parkı Kepez halkına kazandırma amacını taşıdığı belirtildi.
 
Şenay Azman