AK Parti gurubu meclis üyelerine “siyasi rant” çıkışı yaparken kendinden önceki belediye başkanlarının usulsüz kararlarını ise hazırladığı dosyalar ile müfettişin önüne sunacağını söyledi. Kepez belediyesi ile ilgili sosyal medya ve afişler ile iflas belediyesi tanımlamalarında gerçeği yansıtmadığını ifade ederek “ Yalancıların  mumu kısa süre sonra sönecek’’ açıklaması yaparak meydan okudu.
 
“İlk İsim Beldenin Su Arıtma Tesisini Kurmak Oldu”
Kepez belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısı Turhan Mildon Kültür Merkezi Salonunda yapıldı. Meclis toplantısında su tasarrufu ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerinin görüşüldüğü önergede Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın açıklamaları damga vurdu. Yaşanan kuraklık nedeni ile Kepez Belediyesi’nin arıtma tesislerinin bir süredir  çalıştırılamaması konusuna açıklık getiren Arslan, arıtmanın çalıştırılamaması nedeni ile AK Parti Belediye meclis üyelerinin konuyu siyasi, rand elde etmek için kullandığına dikkat çekerek "2019 yılı seçimlerde halkımıza içme suyu paket arıtma tesisini yapma sözü vermiştik. Ve biliyorsunuz 2021 yılının 28 Ekim akşamı Arıtılmış Suyu Şebekemize kent halkının hizmetine sunduk. Ama yaklaşık 6 aydır arıtmayı çalıştıramıyoruz. Bu da tabii ki bazı arkadaşlar birçok konuda olduğu gibi bu konuda  da yine suistimal edilmeye devam ediyor. Hiç merak etmeyin, arkadaşlar inşallah önümüzdeki hafta tekrar arıtmamızı çalıştıracağız. Arıtmamızı çalıştıramamamızın sebebi şuydu. Kepez'de görevi  devraldığımızda 7 adet su kuyumuz vardı. Bunun 3 tanesi şu anda kullanılamıyor. Çünkü çökmüş vaziyette. 2  tanesi hemen yan tarafına tekrar açmak suretiyle onları aktif hale getirdik. 8 tane yeni kuyu açtık. 12 tane kuyu şu anda aktif olarak çalışıyor.4 kuyumuz da önümüzdeki hafta başı itibariyle inşallah  Hizmete girip su aktarımına başlayacak. Toplam 16 adet su kuyusu, ham su  kuyusu olarak  çalışacak ve arıtmamıza su gönderecek. Burada püf nokta şu. Arıtmayı neden çalıştıramıyorduk? Bizden önce öğretmen vardı. Bugün konuşanların on 5 yıl bu kentte görev yapanlar benden önce arıtmayı kurmamış. Şimdi ben 4,5 yıldır belediye başkanıyım ve ilk işim arıtma kurmak oldu" dedi.
 
Yeni Kuyuların Devreye Girmesi İle Artırmayı Çalıştırma İmkanı Bulacağız
 
Yaşanan kuraklık ve arıtma tesislerinin neden çalıştırılamadığı ile ilgili açıklamasın da göreve geldikten sonra en büyük yatırımı Beldenin su sorununu çözmek için yapıldığını da hatırlatan Arslan arıtmanın neden çalıştırılamadığını da bir kez da anlattı. Başkan Arslan hafta başında yeni su kuyularının devreye girmesi ile arıtmayı çalıştırma imkanına kavuşacaklarını ifade ederek şunları söyledi. “ Ham suyu arıtmaya gönderdiğimizde suyun yüzde 70 temiz su olarak şebekeye veriyor. Yüzde 30 ise atık oluyor. Gerek kuraklığın etkisiyle gerek kuyuların gerçekten verimlerin düşmesiyle  saniyede 15  litre veren kuyular bugün 8 litreye düştü. 12 litre veren kuyular 6litreye düştü. Biz görevi devraldığımızda 9 bin 600 küsur su abonesi vardı.  Bugün y23 bini geçti ve Kepez iki kat büyümüş. Ama Kepez'i planlayan, büyütenler hiçbir zaman için suyla ilgili bir planlama içinde olmamışlar. Geldik ve hızlıca 8 tane kuyuyu aktif ederek bu süreç içinde arıtmayı çalıştırmaya gayret ettik. Ama bahsettiğim gibi gerçekten bugün sadece Kepez Belediyesi'nin kuyularının sorunu değil. Çünkü tarım ovasındaki bütün o tarımda kullanılan su kuyularının da verimleri düştü. Biz 2 yıl önce Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğüne dilekçe verdik. Çevre Şehircilik' e Valiliğe dilekçe verdik. Dedik ki 'Kepez hızla büyümüş ve gelinen noktada şu kadar su abonesine gelmiş. Nüfusumuz iki kat büyümüş, artık su kuyularıyla Kepez'in ham su sorununu çözemeyiz. Bize de Atikhisar  Barajı'ndan ham su almak istiyoruz' dedik. Ondan sonra gittim iki kez Balıkesir Devlet Su İşleri Bölge Müdürüyle görüştüm. Ve bu Talebimizi ilettik. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu istedim. Ve bu konuyu bugüne kadar çözemedik. Geçen Sayın Milletvekilimiz Ayhan Gider'e de bu konuyu bahsettim. Sürecin içinde Kepez Belediyesi ham suyunu Atikhisar Barajı'ndan alma gibi bir zorunluluğu vardır.  Kepez Belediyesi olarak  büyük yatırımlarımızı suya yaptık. İçme suyu arıtma tesisimize bugüne kadar yaklaşık 15 milyona yakın harcadığımız para var.
6 aydır ham su  yetmediği için arıtmamızı çalıştıramadık. Bunu defaatle anlatıyoruz,  ama  toplumun kandırılması adına her noktada olduğu gibi bunda da siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorlar. Köşe başlarında oturup öyle 5 kişiyle dedikodu yapmakla Birol Arslan'ı devireceğinizi zannediyorsanız bu halk size Birol Arslan'ı dövdürmez. Bu kadar da net.”
 
Beldeyi Susuz Bırakmamak İçin Karar Aldım, Bedelini Ödemeye Hazırım
“Yaşanan kuraklık nedeni ile ya 6 saat su kesintisi yaparak beldeye arıtılmış su verme  yada su kesintisi yapmadan beldeye su verme seçeneklerinden, su kesintisi yapmadan eskiden olduğu gibi arıtılmamış su vererek  kepez halkını susuz bırakmamak için arıtılmamış suyu beldeye vermenin daha uygun olacağına karar verdiğim için bu konudaki bedeli ödemeye hazırım diyen başkan Arslan şunları söyledi. "Yasa gereği 50 binin altında olan yerleşim bölgelerine baraj suyu ya da gölet suyunu devlet o yatırımı yapmıyor. Siz diyor elli bine kadar kendi  başınızın çaresine bakın. Kendi başınızın çaresine bakıyoruz. 8 tane kuyu açmışım. 4 tane daha kuyu açmışım. Şimdi önümüzdeki hafta sisteme geliyor. 4 kuyu neden önemli? 4 kuyunun suyu atık olan yüzde 30'luk  suyu karşılayabilecek durumda. Hemşehrilerimle sokakta dertleşiyorum. Diyor ki ya başkan niye çalıştırmıyorsun arıtmayı? Arıtmayı çalıştırırsan günün belli saatlerinde hamsi yetmediği için su kesintisine gitmekle karşı karşıya kalacağız. 24 saat suyunuz aksın mı? Ya da günün 6 saatinde suyu keselim. Arıtılmış su mu verelim? yok su kesilmesin diyor.  Biz de biliyoruz 5-6  aydır arıtmayı çalıştıramadık. Bununla ilgili her türlü bedel ödemeye hazırım" dedi.

“Kepez Belediyesi Battı” Diye İnsanları Kandırmaya Çalışıyorlar”
Başkan Birol Arslan, konuşmasının devamında Arıtmanın çalıştırılmamasını siyasi ranta çevirmek isteyenlere ve Kepez Belediyesinin batık haberleri çıkaranlara da zamanı gelince cevap vereceklerini belirttiği konuşmasında   "Sahte hesaplarla efendim kapı altlarından insanlara kağıt dağıtarak toplumu yalan, yanlış beyanlarla kandırmaya çalışanlara zamanı gelince cevabını vereceğiz. Kepez Belediyesi batık falan da değil. Kepez Belediyesinde görevi devraldığımız  zaman 63 milyon borçla devraldık. O günkü kur hesabına koyalım 63 milyon kaç kaç Dolar,  kaç Euro yapıyor? görevi devraldığımızda bütçemiz 36 milyon TL'ydi. Bugün borcumuz 69 milyona geldi   “Kepez Belediyesi battı” diye insanları kandırıyorlar. Yalancının mumu kısa sürede sönecek. Her türlü pisliklerini ortaya dökeceğim" dedi.

Müteahhidin Sofralarında Kenar Süsü Olanlar  Bugün Halkı Kandırmaya Çalışıyor
Arslan konuşmasında devraldığı kepez belediyesinin mali durumunu da hatırlatarak “Her türlü pislikleri ile ben bu Belediye Başkanlık görevini devraldığımda devletten gelen İller Bankası payı personel maaşlarına yetmiyordu. 54 milyon TL bankalardan kredi kullanmışlar. Bunun her ay 8 yüz milyon faizi vardı. Maaşları ödeyeceğiz artı 8 yüz milyon lira bankalara kredi taksiti ödeyeceğiz yetmiyor 9 milyon TL esnafa borç yapmışlar. Esnaf gelmiş boğazımıza yapışmış.  2 yıl  esnaf borcunu ödemeyen insanlar bugün tutmuşlar halkı, kandırmaya çalışıyorlar. Kimse kanmaz kardeşim. Daha ben bir kişinin yemeğini yemedim. Bir kişinin bir bardak çayını içmedim, tertemizim. Her akşam müteahhit sofralarında oturanlar, müteahhitlerin kenar süsü olanlar bugün halkı kandırmaya çalışıyorlar. Yok kardeşim, size kimse kanmaz" dedi.

Belediyemiz Batık Filan Değil
Konuşması sırasında AK Parti Kepez Belediye Meclis üyelerini de hedef alan başkan Arslan. Meclis konuşmasında AK Parti grubuna dönen ve AK Parti kepez Belediye meclis üyesini Serkan Kaleli ‘yi kastederek  Serkan Kaleli  "Bu bilgileri de sızdıran Meclis Üyesi, yalan bilgilerinizi zamanı geldiğinde halka hepsini teşhir edeceğim. Seni de dahil olmak üzere. Kepezlilere sorabilirsin Benim veremeyecek hiçbir hesabım yok" dedi. Tartışmaya giren AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Serkan Kale "Arıtılmış su yem yeşil akıyor.  Arıtma için Bülent Turan'dan kaç para istedin" diye sorması üzerine Başkan Birol Arslan  "Su yemyeşil akmıyor. Su benden önce nasılsa aynı su tekrar akıyor. Bülent Turan'la ben hiç konuşmadım. Konudan haberi bile yok Bülent Turan'ın. İnşallah önümüzdeki hafta 4 kuyuyu aktif hale getirdiğimiz zaman toplama deposunu da çalıştırdığımızda yani bir hafta sonra tekrar yeterli ham su geleceği için arıtmamızı  6 aylık aradan sonra tekrar çalıştıracağız. Bununla ilgili Ben kabahatliysen  bedel ödemeye hazırım. Kimseye de siyasi şov yaptırmalarına da müsaade etmem. 6 aylık için özür diliyorum. Bu kentte uzun yıllar belediye başkanlığı yapıp efendim kenti borçlandırıp bugün elimizi kolumuzu bağlar vaziyette bizi bırakanlar çıkmışlar batık belediye diye Kamuoyunu aldatmaya çalışıyorlar. Belediyemiz batık falan değil. Biz göreve geldiğimizde Kepez Belediyesi'ne esnaf iş yapmak istemiyordu.  Ne diyorlardı  biliyor musunuz? 'Ben Kepez Belediyesi'ne iş yapmam. Iş belediye Kepez Belediyesi'nden para alamıyorum' diyerek  gönderdiğimiz Teklif mektuplarını  doldurmuyorlardı. Teklif almıyorlardı. Bugün ne oluyor biliyor musunuz? Kepez Belediyesine iş yapabilmek için esnaf yarışıyor birbiriyle. Neden? Çünkü Kepez kimsenin alacağı yok, hiç bakmadk.  Sadece görevi devraldığımız da değil ondan sonra da bir sürü pis işler çıktı. Onları da kapattık.  69 milyon liranın içinde EYT'de emekli olan 20 taneye yakın personelimiz oldu. Onlara da 7 milyon TL ödeme yaptık, kıdem tazminatlarını ödedik. Yani biz öyle borçlu falan değiliz. Ben burada 4  Nisan 2023 tarihinde bir yılın hesabını verirken 10  milyon TL de borç ödemiştik. Ne yapmıştık? İçme suyu,  yeni kuyuları, paket arıtması, atık suyu, yolları hepsini yapmışız  On milyon TL'de borç ödemiştik. Geldiğimiz noktada 10  milyon TL bitti. Neden bitti? Çünkü yol yaptık. Müteahhit firma faturaları kesti. Oradan onu kaybettik. Bir de bunun yanında. Emekli olan arkadaşlara da. Kıdem tazminatlarını verdik sanki biz çalmışız, çırpmışız gibi “batık” diyorlar. Biz çalmadık çırpmadık. O sahildeki halkın mallarını 2 bin liraya, bin 500   liraya kira bedeli mile kendi yandaşlarına peşkeş çekenler bugün çıkmış batık belediyeyi konuşuyor.”dedi.
 
Müfettişin Önüne usulsüz yapılan işlerin Dosyaları Koyacağım
Başkan Arslan konuşmasında kendinden önceki dönemlerde meydana gelen usulsüzlükler ile ilgili dosyaları müfettiş önüne koyacağını da belirterek “Ben bir belediye başkanı gibi yaşamıyorum. Bir halkın temsilcisi gibi içinizde halkın  temsilcisi gibi yaşıyorum. Her şeyi Her yediğimi, her içtiğimi cebimden hatta kredi kartımla yapıyorum, kayıtlara girsin diye. Bir kişi daha bana yemek ısmarlayamamıştır. Ama o arkadaşlar çıkıp diyebilir mi? “kimse bana yemek ısmarlamadı”   bedavaya verilen, peşkeş çekilen , ihale tarihi bitmeden karşılıklı ihaleleri feshedip tekrar aynı kişilere verdiğin ihaleleri biliyorum. Müfettiş geliyor. Tüm dosyaları hepsini Müfettişin önüne koyacağım.Beldemizde imar rantının en yüksek olduğu dönemde arsa sahipleriyle müteahhitler yüzde 50  yanı yarı yarıya anlaşıyordu. Hatırlayın o günleri. 10  tane arsadan daire çıkıyor. 5'i  müteahhitin 5'i arsa sahibinin oluyordu. Yüzde e50'yle anlaşıyorlardı.  Kepez Belediyesi binasının yüzde kaçla ihale verildiğinin hesabını versinler. Ben dosyayı müfettiş beyin önüne koyacağım" dedi.
 
 
Kişilerden Alıp Rantı Halka Verdik
Önceki dönem Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyelerini de topa tutan, onlar sahil bandında yandaşlarına rant çekerken, kendileri kepez halkına boğaz manzaralı yerlerde ucuz çay  verdiklerini dile getiren  Başkan Birol Arslan "Benle ilgili de varsa bir tane şöyle toplu iğnenin ucu kadar şaibe ya da bana atılabilecek bir şey. Onlar da gelsinler versinler. Benim veremeyecek hesabım yok. Onlar yediklerinin içtiklerinin hesaplarını veremeyecekler. Bizim vizyonumuzu tartışmaya hiçbirinin aklı yetmez. Bakın onlar sahil boylarını peşkeş çekiyorlardı. Biz kaldırdık, bağırıyor adam. Neden bağırıyor? Çünkü rant gitti. Biz ne yaptık? Kişilerden rantları alıp halka verdik. Pandemi sonuna kadar Halk Kafe'de çay 1 liraydı.  Biz halkımıza 1 TL'ye çay içirdik şimdi 4 TLoldu. Biz vatandaşa ucuz çay içirirken Onlar kendi yandaşlarına rant çektiler. Orantı kaybedenler şimdi sosyal medyada Birol Aslan'a yazıyor. Benim halkım beni de çok iyi biliyor. Onları da çok iyi biliyor. Benim veremeyecek hiçbir hesabım yok alnım ak" dedi.

Hodri Meydan “Yeniden Adayım”
Birol Arslan, meclis konuşmasının son bölümünde yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olduğunun altını çizerek adaylığını  çıklayarak hodri meydan dedi. Arslan  "Sorun ne? Sorun 6 aydır ham su  yetmediği için arıtmamızı çalıştıramadık. Bunu defaatle anlatıyoruz,  ama  toplumun kandırılması adına her noktada olduğu gibi bunda da siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorlar. Siyasi rant elde edemezsiniz. Siz sadece ekonomik rant elde edersiniz. Siyasi rant elde edemezsiniz. Çünkü bu halk Size güvenmiyor. Köşe başlarında oturup öyle 5 kişiyle dedikodu yapmakla Birol Arslan'ı devireceğinizi zannediyorsanız bu halk size Birol Arslan'ı dövdürmez. Bu kadar da net. Adayım hadi bakalım
hodri meydan" dedi.
 
Ogün İnal