Çelik değerlendirmesinde Çanakkale güzel bir turizm sezonu yaşandığını ifade ederek Eylül ayının sonuna kadar gerçekleştirilecek organizasyonlarla Çanakkale'nin daha fazla misafir ağırlayacağına inandığını ifade etti.

“İç Pazar Müşterisinin Assos Bölgesine Çekilmesi Lazım” 
Çanakkale’nin doğal güzellikleri koyları plajları ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelirken Çanakkale turizmini etkilene en önemli unsur ise Çanakkale’de yaz sezonunun kısa olması. 2023 turizm sezonunda Çanakkale’nin hareketli bir sezon geçirirken bir dönemlerin gözde tatil mekanı olan Assos’ ta sezon o bölgenin turizmcilerini tatmin etmedi.  Çanakkale’de yaz sezonunu tamamlanmasına kısa bir süre kala Turizmci Ahmet Çelik Çanakkale 2023 turizm sezonunu değerlendirdi. Çanakkale'de turizm sektörü, merkezde oldukça hareketli bir sezon geçirdiğini, Ancak, Ayvacık-Assos bölgesindeki turizmcilerin beklenen seviyeye ulaşamadığını belirten Ahmet Çelik, Assos bölgesindeki düzensizliklere dikkat çekti. Ayrıca, Assos bölgesindeki yazlıkçıların, kooperatiflerin artmasıyla birlikte, pansiyonlar ve oteller yerine daha çok villa ve apartman kiralama seçeneğini tercih etmeye başladığını dile getirdi. Çelik, 2023 yılı için yaptığı değerlendirmede “Turizm sezonu olarak Çanakkale güzel bir turizm sezonu geçiriyor.  Diğer bölgeler biraz zayıf ama Çanakkale şehir merkezi  güzel bir turizm sezonu geçiriyor.  Assos bölgesinde yazlıkçılar, kooperatifler vs. çok arttı.  Bu anlamda dışardan gelenlerin pansiyonları ve otelleri tercih etmekten ziyade aslında  bu anlamda ada kanuni olarak  da düzenlenmeye gidilmesinin  ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.  Daha çok villadır, apartmandır, yazlıktır  kiralama ile iç Pazar hareket edecek. Assos’taki otellerimiz de bu anlamda biraz boş kaldı.  Biz de oradaki tesislerimiz daha fazla iş yapsın diye çalışıyoruz.  Ama son zamanlarda Kültür Bakanlığımızın çıkardığı bir kanun vardı  kuruluşların vergilendirmesi ile ilgili. Çünkü  oradaki otellerimiz sadece 6 ay orada iş yapıyorlar.  Dolayısı ile bunun önünü açmak lazım.  Dolayısı ile iç Pazar müşterisinin Assos bölgesine çekilmesi lazım.  Çünkü devletin de çok ciddi altyapı çalışmaları oldu orada yollar düzeltildi.  Gökçeada’da aynı şekilde artık düzenlenen seferlerle Gökçeada’da seyahat etmek artık daha kolay” dedi.

“Eylül Ayındaki Organizsyonlar Konaklayan Misafir Sayısını Arttıracaktır”
Çelik ayrıca, Eylül ayı boyunca düzenlenecek çeşitli organizasyonlara da dikkat çekti. Bu düzenlenen organizasyonlar ile sona eren turizm sonunu dışında da Çanakkale’ye yerli ve yabancı turistlerin geleceğine inandığını ifade ederek “Yine de biz lokasyon bakımından şehir merkezi olarak  iç ve dış pazarın müşterisini çektik bu sene  özellikle Kurvaziyer gemilerin sayısı da çok iyiydi bu sene, günlük turlar ile şehir merkezine daha çok ziyaret oldu bu sene.  Ancak bu yeterli değil. Daha çok tanıtım yapmak lazım.  Eylül ayı da çok ciddi bir tanıtımın olacağı bir an.  Çanakkale Boğazını yüzerek geçme yarışları ile başlayan,  Belediyemizin gerçekleştirdiği Troia Festivalini  ve Troya Kültür Yolu Festivalini de katarsak , Troia Festivali, Yüzme Yarışları, Gelibolu Maratonu, Troya Kültür Yolu Festivali  derken Eylül ayının sonuna kadar Çanakkale’de ciddi organizasyonların olacağı bir dönem.  Bu anlamda iç pazarın Çanakkale’de hareketli olacağını düşünüyoruz” dedi.
Ogün İnal