9-13 Ağustos tarihleri arasındaki festivalin ikinci günü de her yaşa hitap eden renkli etkinlikler ve kentlilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Festivalin ikinci gün etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meydanında Adamlar grubu sahne aldı. Grup, sevilen şarkılarını meydanı dolduran kentlilerle hep bir ağızdan seslendirerek keyifli bir konser deneyimi sundu.

ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA MELTEM CUMBUL SAHNE ALDI
Festivalin ikinci gününde bir konser de Özgürlük Parkı'nda gerçekleşti. Burada sahne alan Meltem Cumbul'un konseri de kentlilerden büyük beğeni topladı. Cumbul, Türkçe-İngilizce sözlü hafif batı müziği tarzıyla festival coşkuna renk kattı. Büyük alkış alan konserin sonunda Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş, Meltem Cumbul'a keyifli ve başarılı performansı için teşekkür ederek, seramik takdiminde bulundu.

TİYATRO KEYFİ DEVAM EDİYOR
60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında 10 Ağustos Perşembe akşamı Amfi Tiyatroda da Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun oyunu olan “Hadi Öldürsene Canikom” sahnelendi. Son derece keyifli oyun izleyicilerden tam not alarak, büyük alkış topladı.

HALK OYUNLARI EKİBİNDEN ALKIŞ ALAN GÖSTERİ
Festival kapsamında aynı gün, Çanakkale Ateşi Halk Oyunları Ekibi de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi amfisinde sahne aldı. Ekip, yöresel oyunlardan oluşan keyifli bir gösteri sundu. Gösteri sonunda ekibe, seramik takdimi gerçekleşti.

KORDONDA MÜZİK KEYFİ
Festivalin ikinci akşamı, Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında da keyifli bir konser gerçekleşti. Burada sahne alan Yörem Müzik Grubu ve Boğazın Efeleri, kentlilere müzik ve dans dolu bir eğlence sundu.

HALK BAHÇESİNDE RENKLİ ETKİNLİKLER
Festival kapsamında Halk Bahçesi Amfide Troyalılar Tiyatro Grubunun “Hektor Ayini” isimli oyunu sahnelenirken, kentli çocuklar için de yine Halk Bahçesinde renkli ve keyifli bir animasyon programı vardı. Programa katılan çocuklar ve aileleri buradaki etkinlikler ile festival coşkusunu yaşama fırsatı buldu.

SERAMİK MÜZESİNDE SANAT BULUŞMALARI
60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çanakkale Seramik Müzesinde de çeşitli sanat atölyeleri gerçekleşiyor. Buradaki etkinlikler kapsamında “Troia Güneşi Herkes İçin Seramik Atölyesi” ile katılımcılar, seramik sanatının keyfini çıkarıyor. Öte yandan yine Seramik Müzesinde sanatçı Patricia Cassone da “Eski Bir Japon Tekniği Kullanarak Yeni Bir Vizyon: Anagama Odun Pişirimi Heykel ve Seramik Çay Takımları” başlıklı sunumu ile sanatına ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Festival, dolu dolu ve renkli içeriğiyle 13 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.
Haber Merkezi