Görüşmeler sonucunda Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, çalışanların maddi ve manevi olarak yanlarında olduklarını ve işçi kardeşlerinin yüzlerini güldürmek amacıyla ücretlerine %81,55 oranında zam yapıldığını açıkladı.

EMEĞİN PAZARLIĞI OLMAZ
Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz Lapseki Belediyesi işçilerinin zam artışı ile ilgili imza töreninde Lapseki Belediye Başkanı ile bir araya geldi. İmza töreninde konuşan Lapseki Belediye Başkan Eyüp Yılmaz, çalışanlar ile birlikte halka karşı güler yüzlü ve daha iyi hizmet sunmak için çabaladıklarını belirtti. Emeğin pazarlığı olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan, çalışanların ücretlerinin enflasyon tarafından erimesine izin vermediklerini ve Ek Protokolü imzaladıklarını ifade etti. Çalışanları kendi aileleri gibi gördüklerini ve mutlu bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, Peygamber Efendimiz'in hadisine atıfta bulunarak çalışan işçinin hakkını alın teri kurumadan vermek gerektiğini söyledi.

MUTLU İŞÇİLER LAPSEKİ’ LİLER İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAK
Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz da törende konuşarak, işçilerin daha iyi bir yaşam için attıkları adımları desteklediklerini ve geleceklerini ilgilendiren bu sözleşmenin önemini vurguladı. İşçilerin mutlu ve huzurlu olmasının Lapseki halkının mutluluğu ve huzuru için önemli olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'a teşekkür etti. Başkan Yılmaz ve Hizmet-İş Sendikası, işbirliği içinde çalışanların haklarını koruyarak hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.
Ogün İnal