2007 yılından beri Çanakkale’deki tiyatro sahnelerinde kendisine önemli bir yer edinen Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu, sahneye koyduğu oyunlarla halkın beğenisini kazanmaya devam ediyor.
Bir Yaz Gecesi Rüyası, Yaşasın Kavuniçi, Sen Gara Değilsin, Deliler Boşandı, Gemilerde Talim Var, Ben Aziz Sen Nesin, Babayiğit, Yedi Kocalı Hürmüz, Toros Canavarı, Karmakarışık gibi tiyatro dünyasında önemli yeri olan eserleri amatör denmeyecek kadar ustalıkla sahneye koyup, her seferinde ayakta alkışlanan topluluk üyeleri bu sezona da oldukça iddialı hazırlanıyorlar.
Bu sene iki oyunla hazırlandıklarını açıklayan Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun Yönetmeni Ebru Naz Eşli, “Her zaman olduğu gibi çok önceden bu sezonda sahneleyeceğimiz oyunlarımızı belirledik. Bunlar Eli Saghi’nin yazdığı ‘Benim Doktor Oğlum’ adlı oyun ile Aziz Nesin’e ait olan ‘Haydi Öldürsene Canikom’ adlı oyunlar oldu. Aslında her sene Eylül ayında başladığımız çalışmalarımıza bu sene erkenden başlayarak prömiyerlerimizi Troia Festivalimizde yapmak istedik. Şu ana kadar çalışmalarımız hızla gidiyor. Festival Programına da alındık zaten. Komedi türünde olan oyunlarımız ile halkımızı yine günlük streslerinden uzaklaştırarak biraz olsun güldürmek, bizler sahnede eğlenirken onları da seyirci koltuklarında otururken eğlendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızı bu iki oyunumuza da muhakkak bekliyoruz.” Dedi.
Oyunlardan Eli Saghi’nin yazdığı ve Hale Kuntay’ın çevirmenliğini yaptığı ‘Benim Doktor Oğlum’ adlı oyunun konusu şöyle: “Oğullarını İngiltere’ye okuması için gönderen bir ailede, oğullarının eve dönmesi ile yaşanan olaylar komedi biçiminde ele alınıyor.”
‘Haydi Öldürsene Canikom’un konusu da şöyle: “Eşi ölmüş ve yalnız kalmış iki kadın, yalnızlıklarını paylaşmak için aynı apartmanda oturmaya karar verirler. Bu onların hayatları için gayet olumlu bir gelişmedir. Fakat zaman ilerledikçe bu gelişme psikolojik bunalımların gölgesinde kalmaya başlar.’
Hemen hemen her gün provalarını aralıksız sürdüren topluluk oyuncuları heyecanla prömiyere çıkıp seyirciler ile buluşacakları Festivali bekliyorlar.
Şenay Azman