CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural CHP il Başkanı Sabiha Güler Koçer’in görevinden istifa etmesinin ardından CHP il Başkanlığına İl Sekreteri Doğan Ateş’in atanmasının ardından sosyal medyadan yaptığı değerlendirme ve açıklamada 5 ay önce ataması yapılması gereken Doğan Ateş CHP İl Başkanı olarak atandı” Başlığı ile “Neden siyaseten bu ve buna benzer olumsuzluklarla sürekli yüz yüze kalıyor, neden bunları yaşıyor? Neden 5 ay önce il başkanı olması gerektiği halde istenmeyen kabul görmeyen il başkanımız şimdi kabul görüyor? Neden seçilmişler siyaseti istediği gibi tasarlayıp yönetiyor? Neden yetkiyi alana kadar sosyal demokrat olan elitler yetkiyi ele geçirince her konuda karar verici ve istediğini yapan adam oluyor? Ve neden bu kentin sol, sosyal demokrat partilileri her yapılanı kabulleniyor ve tepki göstermiyor, anlamış değilim.” dedi.

CHP GENEL MERKEZİ TARAFINDAN YENİ ATANAN KOÇER İSTİFA ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İl sekreteri Doğan Ateş oldu. 13.Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde CHP Çanakkale İl Başkanı olan Metin Ümit Ural CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı olmaya karar vererek CHP il Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Ural’ın istifasının ardından CHP il yönetimi olağanüstü toplanarak il yönetim kurulu kararı ile yeni il başkanını Partide uzun yıllar çalışmış ve emek vermiş olan CHP Çanakkale İl Sekreteri Doğan Ateş’in olması yönünde karar almış bu kararı da CHP Genel Merkezine bildirmişti. Ancak CHP Genel Merkez i Seçim öncesinde İl yönetiminin kararına uymamış CHP Çanakkale İl Başkanlığı görevine Sabiha Güler Koçer’i atamıştı. CHP Genel Merkezinin bu ataması CHP Çanakkale örgütünde tepki çekmişti. Güler Koçer CHP İl Binasında düzenlenen törende CHP İL Başkanlığı Görevini Metin Ümit Ural’dan teslim almış ve hemen çalışmalarına başlamıştı. Atamanın ardından yaklaşan 13.Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde canla başla çalışan CHP’nin yeni il başkanı Sabiha Güler Koçer ekibi ile yapılan tüm çalışmalara katıldı. Seçimlerde Çanakkale genelinde ve özelliklede Çanakkale merkezde yüksek oy oranları alınırken ülke genelinde CHP ve 6’lı masa hedeflediği seçim sonuçlarını yakalamayınca bu durum parti örgütlerinde büyük hayal kırıklığı yarattı. CHP Genel merkezinin Çanakkale İl Başkanlığına atadığı Sabiha Güler Koçer’de seçimler sonrasında CHP İL Başkanlığı görevinden istifa etti.

YENİ BAŞKAN DOĞAN ATEŞ OLDU
Sabiha Güler Koçer’in İstifanın ardından CHP Çanakkale il yönetimi toplanarak CHP Genel Merkezine iletilmek üzere yeni il başkanının belirledi. Seçimler öncesinde olduğu gibi il yönetimi CHP Çanakkale il başkanı görevi için yine Doğan Ateş ismini genel merkeze gönderdi. CHP Genel merkezide CHP Çanakkale il başkanı olarak Doğan Ateşin atamasını yaptı. CHP Çanakkale il Başkanlığı görevine bu sefer doğan Ateş’in atanmasına CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural sosyal medya hesabından değerlendirdi.

BARIŞIN VE ÖZGÜRLÜKLERİN KENTİNDE BASKI VE “BEN BİLİRİM”ANLAYIŞINA SON VERİLMELİ
Ural sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirme’ de daha önce de ismi genel merkeze sunulmasına rağmen Ateş’in ilk seferde neden atamasının gerçekleşmediğini sorgulayan Ural, asıl değişim ve yenilenmenin Çanakkale’de olması gerektiğine dikkat çekti. Ural sosyal medya’dan yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi. barışın ve özgürlüklerin kentinde baskı ve ‘ben bilirim’ anlayışına son verilmesi gerektiğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı;  “Değerli yol arkadaşlarım, sevgili Çanakkaleli hemşerilerim; bir konuda sorgulama ve neden böyle bir uygulama ile karşılaşıldı konusunda bilgilendirme yapma ihtiyacı hissederek sizlerle paylaşmak istedim. Yorumu sizlere bırakıyorum. CHP Parti içi seçimlerde 2020 yılı il kongresinde seçilerek il başkanlığımda il yönetim kurulumuz göreve geldi. 34 ay gibi bir süre görevde kaldım ve genel seçimlerde Çanakkale’mize hizmet amaçlı görevimden istifa ederek milletvekili aday adayı oldum. Partimiz tüzüğü gereği il yönetim kurulu kendi içinde seçimle dışarıdan veya içerden bir arkadaşımızı seçerek öneride bulunur ve genel merkez onayıyla yeni il başkanı göreve gelir demesine rağmen, bu dönemde bir genelgeyle bu askıya alındı. Çanakkale siyaseti her dönem ve bu seçimde de olduğu gibi maalesef olması gerekeni değil keyfiyet bir kararla gereğini yaptı. İl Yönetim Kurulu kendi içinden bir aday üzerinde mutabakata giderek öneride bulunmasına rağmen Çanakkale siyasi elitleri, seçilmişleri, belirleyicileri her dönemde önde olanları, kapalı kapılar ardında anlaştıklarını söyleyerek il yönetim kurulunca önerilen Sn. Doğan Ateş’in İl başkanı olmasını uygun görmediklerini söyleyerek atanmasını engellediler. Neden acaba? Ardından il yönetim kurulu üyesi bir kadın arkadaşımızı Sn. Güler Koçer’i uygun görüp atatarak il başkanı olmasını sağladılar. Atanarak göreve getirilen il başkanımız bu görevini seçim sürecinde yürüterek nedenini bile açıklamadan Kurban Bayramı öncesi istifa ederek görevi bıraktı. Halen bir açıklama bile yok! İl yönetim kurulumuz tüzük gereği yapılması gerekeni yaparak 5 ay önce kabul görmeyen İl Sekreterimiz Sn. Doğan Ateş’i tekrar İl Başkanı seçip genel merkez onayına sunup onaylatarak yeni il başkanımız belirlenmiş oldu. Kendisini ve birlikte seçimle yönetime gelmiş il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

“İŞTE SORULARIM”
Ural sosyal medyadan yaptığı açıklama’nın son bölümünde “sorularım“ diyerek “Neden seçilmişler siyaseti istediği gibi tasarlayıp yönetiyor? “ sorusunu sordu işte Ural’ın cevap beklediği sorular. “İşte sorularım şimdi, bu kent daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi; neden siyaseten bu ve buna benzer olumsuzluklarla sürekli yüz yüze kalıyor, neden bunları yaşıyor? Neden 5 ay önce il başkanı olması gerektiği halde istenmeyen kabul görmeyen il başkanımız şimdi kabul görüyor? Neden seçilmişler siyaseti istediği gibi tasarlayıp yönetiyor? Neden yetkiyi alana kadar sosyal demokrat olan elitler yetkiyi ele geçirince her konuda karar verici ve istediğini yapan adam oluyor? Ve neden bu kentin sol, sosyal demokrat partilileri her yapılanı kabulleniyor ve tepki göstermiyor, anlamış değilim. İşte asıl değişim ve yenilenme Çanakkale’mizde olmalı, bu kent nitelikli ve etik değerleri olan siyaset anlayışıyla yönetilmeli, barışın ve özgürlüklerin kentinde baskı ve ben bilirim anlayışına son verilmelidir. Çok zor değil istersek başarabiliriz, hep yönetilen ve kabul eden değil, karar veren ve yöneten olmalıyız. Biz istersek başarabiliriz.”
Ogün İnal