Gelibolu ilçesine bağlı Karainbeyli köyünde ikamet ederken tapu kadastro çalışmaları için köye gelen ekipte işçi olarak çalışan Burhan Özsoy, aldığı eğitim ve sınavlarda elde ettiği başarı ile Çanakkale Tapu Müdürlüğüne kadar yükseldi. 3 yıldır müdürlük görevini başarıyla yürütün Özsoy, memleketi Çanakkale'ye en iyi şekilde hizmet ederken azimle çalışmanın nasıl sonuçlanacağı konusunda önemli bir örnek oluşturuyor

İŞÇİ OLARAK AÇLIŞIYORDU
Çanakkale Tapu Müdürü Burhan Özsoy’un çalışma hayatı bir çok genç’e örnek olacak cinsten. Yıllar önce Gelibolu ilçesine bağlı Karainbeyli köyünde ikamet ederken tapu kadastro çalışmaları için köye gelen ekipte işçi olarak çalışan Özsoy daha sonra memuriyete geçerek, 35 yılı aşkın memuriyet hayatında başarı basamaklarını teker teker çıktı. Çeşitli il ve ilçelerde yürüttüğü Müdür yardımcılığı ve Müdürlük görevlerini özveri ile yürüttü. 2 yıllık eğitimin ardından 1984 yılında sınava girerek,memur olan Özsoy'un memuriyet hayatındaki ilk görev yeri ise Adıyaman’ın Besni İlçesi oldu. Burada 3 yıl görev yapan Özsoy, 7  yıl da Adıyaman Gölbaşı ilçesinde görev yaptı. Özsoy, yaptığı görevleri sırasında da vatandaşlarla sıcak ilişkiler kurarak, gönüllerini kazandı.

AZMETTI, ÇOK ÇALIŞTI, BAŞARIYA ULAŞTI
Besni ve Gölbaşı ilçelerinde Kadastro Teknisyeni olarak görev yaptığı sırada Özsoy, Açık Öğretim Fakültesinde İşletme Bölümünü bitirdi. 10 yıllık Adıyaman görevinin ardından eğitimini de tamamlayan Özsoy, Çanakkale Kadastro Müdürlüğüne tayinini istedi. Tayini gerçekleşmeyen Özsoy, memleketi Çanakkale’ye gelebilmek için 1996’da Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine Müdür Yardımcısı olarak ataması gerçekleştirildi.  2004 yılına kadar Muratlı ilçesinde Müdür Yardımcılığı Özsoy, daha sonra müdürlük sınavına girerek, başarı elde etti. Sınavı başarıyla geçen Özsoy,  Tapu Müdürlüğünde, Müdür statüsünde görev almaya başladı. Özsoy, sonraki yıllarda sırasıyla Çankırı Çerkes, Kırklareli Kofçaz, Malkara, Keşan, Çorlu’da Müdürlük görevinde bulundu. Özsoy,  1 Ekim 2020 yılında Çanakkale Tapu Müdürlüğüne atandı. Özsoy, 3 yıldır memleketi Çanakkale'ye en iyi şekilde hizmet ediyor. 35 yılı aşkın memuriyet tecrübesi ile Çanakkale’nin planlı gelişmesine ve vatandaşların sağlıklı hizmet alması için hizmet veren Özsoy, memleketin her tarafında hizmet etmenin güzel olduğunu, ancak doğup büyüdüğü topraklarda şehitler coğrafyası Çanakkale’de hizmet etmenin tarifsiz bir gurur olduğunu ifade etti.
Senay Azman