Eğitimin tüm tarafları arasında koordinasyon ve işbirliğini arttırmak, öğrencilere günlük tekrar alışkanlığı kazandırmak ve meslek ideali edinmeleri sağlamak amacı ile Bayramiç Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Eğitimde 3 Model ‘Bir Yetenek Aranıyor’ projesi kapsamında Öğrencilerin yeteneklerini sergilediği Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali gerçekleştirildi.  
Geçtiğimiz yıllarda başarı ile uygulanan Eğitimde 3 Model ‘Bir Yetenek Aranıyor’ projesi bu yıl da Ayvacık Kaymakamlığı tarafından devam ettirildi. Öğrencilerin yeteneklerini keşfederek yönlendirmek amacı ile Kaymakam Alper Taş tarafından önceki görev yerlerinde uygulanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Projem Türkiye' yarışmasında ödül almaya hak kazanan Eğitimde 3 Model ‘Bir Yetenek Aranıyor’ projesi öğrencilerin yoğun katılımı ile bu yıl da gerçekleştirildi. Proje kapsamında düzenlenen atölyelerde hem sanatsal hem de bilimsel alanda birçok proje hazırlandı. Öğrenciler Yetenekleri çerçevesinde hazırladıkları projeleri Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali programı ile görücüye çıktı.   Yapılan çalışmaların yer aldığı Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali programına Kaymakam Alper Taş, Belediye Başkanı Mert Uygun, İl Milli Eğitim Müdür V. Murat Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, Proje Ortağı Truva Bakır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Cengiz, İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yeteneklerin Sergilenmesi İçin Önemli Bir Gün
Özgürlük Parkında gerçekleştirilen festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Alper Taş “Bugün bilim, edebiyat, müzik, tiyatro, resim ve spor alanlarında öğrencilerimizin yeteneklerinin desteklenmesi konusunda yürüttüğümüz Bir Yetenek Aranıyor Projesi'nin meyvelerini gördüğümüz ilçemiz adına önemli bir gün. En değerli varlığımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendilerini gerçekleştiren, mutlu bireyler olabilmeleri ve ülkemiz adına önemli başarılar elde edebilmeleri için bu projeyi başlattık. Öğretmen ve öğrencilerimiz yoğun bir çalışma döneminin ardından bugün sunumlarını gerçekleştiriyorlar. Bir Yetenek Aranıyor Projesinin yürütülmesi ve Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivalini düzenlenmesinde emeği geçen idarecilerimize, tüm öğretmen, öğrenci, velilerimize ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali, Kaymakam Alper Taş ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından festival başladı.  Sergi alanında öğrenciler tarafından robotik kodlama, fen ve uzay bilimleri gösterileri, müzik dinletisi, spor gösterisi, görsel sanatlar gösterimi ve yazarlık atölyesi imza etkinlikleri gerçekleştirildi.  Kaymakam Alper Taş, yeteneklerini sergileyen öğrencilerle yakından ilgilenerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Halk Eğitim Merkezi salonunda öğrenciler tarafından ünlü yazar Molière’ in “Cimri” eserinden uyarlanan tiyatro gösterisi sergilendi.
Şenay Azman