5 gün sürecek olan kiraz festivalinde Lapseki’nin en iyi kirazı düzenlenecek olan kiraz yarışması ile belirlenecek. Festivalin 3. Gününde festival etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu yeni kordonda sahne alacak. Festivalle yarışmalarda gerçekleştirilirken miniklerde düzenlenecek olan çocuk eğlence etkinliklerinde gönüllerinde eğlenecekler. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz 19 Haziran’da başlayacak ve 23 Haziranda sona erecek olan Lapseki Belediyesi 38. Kiraz festivaline tüm Çanakkalelileri davet etti.

GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİNİN 38.Sİ DÜZENLENİYOR
Çay bardağına sığmaması ile ünlü Lapseki’ nin kirazı için her yıl olduğu gibi bu yılda festival düzenleniyor. Büyüklüğü ve lezzeti ile hem yurt içine hem de yurt dışına satılan Lapseki kirazının hasadı neden ile her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Lapseki Belediyesi Kiraz Festivali kiraz hasat döneminde en iyi kirazın seçilecek. 19 Haziran Pazartesi günü Başlayacak olan 38. Geleneksel Lapseki Belediyesi Kiraz Festivalin’ de ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu’nun da sahne alacak. Festival 5 gün sürecek. Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz bu yıl 38.’si düzenlenecek olan Lapseki kiraz festivali ile ilgili festival etkinlik programını ile ilgili bilgiler verdi. Başkan yılmaz 38. Lapseki kiraz festivalinin 19 Haziran Pazartesi günü Hükümet binası önünde Atatürk heykeline çelen sunulması ile başlayacak olan etkinliklerin 23 Haziran Cuma günü düzenlenecek olan Lapseki ilçe hayırı ile sona ereceğini söyledi.

CENGİZ KURTOĞLU SAHNE ALACAK
Kiraz festivali etkinlik programının detaylarını anlatan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz 19 Haziranda başlayacak olan Lapseki Belediyesi 38. Lapseki Kiraz festivaline tüm Çanakkalelileri davet ederek şunları söyledi. “Her yıl olduğu gibi bu yılda belediye olarak Lapseki kiraz festivalimizi düzenliyoruz. Bu yıl 38.’sini düzenleyeceğimiz Lapseki Kiraz festivali 19 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Lapseki Belediyesi 38. Kiraz festivali 19 Haziranda saat 17.00’ de Lapseki Hükümet Konağı tören alanında Atatürk heykeline çelenk sunumu töreni ile başlayacak. Aynı gün 17.30’da festival korteji gerçekleşecek ve saat 18.00’de Lapseki 15 Temmuz Şehitler Parkında stand açılışı törenimiz olacak. Festivalin ilk günü yine Lapseki 15 Temmuz Şehitler Parkında bulunan amfi tiyatroda Roman Orkestrası konseri ve halk oyunları ekiplerinin halk dansları gösterisi ile tamamlanacak. 38. Kiraz festivalinin 2. Gün etkinliklerinde saat 11.00’de Lapseki belediyesi sosyal tesisler 1’in önündeki kordonda yelken yarışları yapılacak. Saat 14.00’te ise sosyal tesisler 2’de ilki geçen sen yapılan yemek yarışmamız gerçekleşecek. Festivalin ikinci gününde festivalimizin ismini oluşturan kiraz yarışması Lapseki belediyesi hizmet binasında yapılacak. Aynı gün Saat 21.00 ‘de çocuklarımız için Lapseki 15 Temmuz Şehitler parkında oyun ve çeşitli etkinliklerin bulunacağı çocuklarımızın eğleneceği çocuk etkinlikleri programını gerçekleştireceğiz. Festival programımızın 3. Gününde sat 15.00’de sosyal tesisler 1’de yelken yarışlarının finali gerçekleşecek. Aynı gün saat 18.00’’de ise yeni kordonda halı saha turnuvamız başlayacak. Lapseki Kiraz festivalinin en çok ilgi geçecek olan etkinliğimiz festivalin 3. Gününde yeni kordonda yapılacak olan ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu konseri olacak. Yine bir önceki festivallerimizde olduğu gibi bu etkinliğimize rekor düzeyde katılım bekliyoruz. Festivalimizin 4. Gününde saat 18.00’de yeni kordonda halı saha turnuvasının finalini gerçekleştireceğiz. Aynı gün sat 20.00’de 15 Temmuz Şehitler Parkı amfi tiyatrosunda minder güreşleri gerçekleştirilecek. Festivalimiz 23 Haziran Cuma günü yapılacak olan Lapseki ilçe hayırı ile sona erecek. İlçe hayırı öncesinde iskele şehitler camiinde tüm şehitlerimiz için mevlit okutulacak. Her esen olduğu gibi bu senede Lapseki belediyesi olarak dolu dolu bir festival programı oluşturduk. Tüm Çanakkalelileri festivalimiz etkinliklerine davet ediyorum “ dedi.

LAPSEKİ’NİN EN İYİ KİRAZI BU YARIŞMA İLE BELİRLENECEK
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Lapseki Belediyesi 38. Kiraz Festivaline ismini veren ve festivalin 2. Gününde Lapseki Belediyesi Hizmet binasında yapılacak olan Kiraz yarışması ile ilgili bilgilerde vererek “38. Kiraz festivali programı kapsamında yapılacak kiraz yarışması öncesinde belediye ekipleri ile birlikte meyve bahçelerine giderek kiraz üreticilerimize kiraz yarışmasının olduğunu hatırlattık. Yarışmaya katılmak isteyen kiraz üreticilerimize belediye ekiplerimiz tarafından yarışma sandığı verildi. Kiraz üreticilerimizi kiraz bahçelerinde kiraz toplarken ziyaret edip yarışmaya davet ettik.38. Kiraz Festivali” Kapsamında düzenlenen kiraz yarışmasında çay bardağının boğumundan geçmeyen şampiyon kirazlarda yarışmanın ödülleri belli oldu. Bu yıl 38’cisi tertip edilen festivalde Ziraat-900 ve diğerleri olmak üzere iki farklı kategoride kirazlar yarışacak. 38. Kiraz festivalinde yarışmaya katılan ve yarışmada dereceye giren kiraz üreticileri Kiraz Yarışmasında, En iyi Kiraz Yarışması Ödüller Ziraat 0900, Birinci: 7.500, İkinci: 5.000, Üçüncü: 3.000, Dördüncü: 2.000 Beşinci: 1.500 TL Para ödülü alacaklar. Diğer çeşitlerde ise Birinci: 7.500, İkinci: 5.000, Üçüncü: 3.000, Dördüncü: 2.000, Beşinci: 1.500 para ödülü alacak” dedi.

Ogün İnal