Son aylarda kırmızı et fiyatlarının adeta altın fiyatlarında yarışırcasına yükselmesi Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Kurban bayramı öncesinde satışa çıkarılan 1,5 ton ağırlığındaki boğanın fiyatı duyanları şaşkına çeviriyor. 1,5 tonluk boğanın satış fiyatı 210 bin TL.
 
210 BİN TL’YE KURBANLIK OLARAK SATIŞA ÇIKTI
 
Kurban Bayramına kusa bir süre kala kurbanlıklarda satışa çıkmaya başladı. Çanakkale merkezde Çanakkale Belediyesi kurban satış ve kesim alanı 19 Haziran Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Artan et fiyatları nedeni ile bu sene kurbanlıkların yüksek fiyattan satılması beklenirken Ayvacık’a bağlı Paşaköy’de kurban Bayramı öncesinde kurbanlık olarak satışa çıkarılan 1,5 tonluk boğa ilgi çekiyor. Son aylarda iyice artan ve adeta altın fiyatları ile yarıştığı ifade ederken etin kilosunun ciddi derecede artması kurbanlık fiyatlarının da arttırırken Paşa köyde Kurban Bayramı öncesinde satışa çıkarılan 1.5 tonluk doğanın satış fiyatı 210 bin TL olarak açıklandı. Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy’de 36 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hasan Yavaş'ın 3 yaşındaki simental kırması cinsi boğası 1 ton 500 kilograma ulaştı. Baba mesleği olan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini devam ettiren Yavaş, Kurban Bayramı öncesinde 1 ton 500 kilogram ağırlığındaki boğasını 210 bin TL’den satışa çıkardı.
 
BU FİYATA İKİNCİ EK OTOMOBİL ALINABİLİYOR
 
210 bin TL’lik fiyatı ile duyanları şaşkına çeviren kurbanlık boğanın fiyatı ile iyi bir ikinci el otomobil alınabiliyor. 210 bin TL’den boğasını satışa çıkaran Hasan Yavaş, bu tür büyükbaş hayvanlara talebin fazla olmadığının belirterek "Baba mesleğini devam ettiriyorum. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bu 3 yaşındaki simental kırması cinsi boğamız satılıktır. Her bütçeye uygun hayvanımız vardır. Bu boğamız 1 ton 500 kilogramdır. Bu tür büyükbaş hayvana aşırı talep olmuyor. Eğer talep olursa 210 bin TL’ye verebiliriz. Eğer talep olmazsa da kasaba keseceğiz. Bu cins biraz daha büyüyor. O yüzden bu boğamızı biraz daha özenerek baktık. Hisseli almak ağır geliyor. Genelde iş adamları ya da sanatçıların alması lazım. Fiyat olarak normal bütçelere ağır gelir. İkinci el araba fiyatlarına yakın. Boğamız biraz büyük olduğu için, başka büyük hayvanlarımız da var. O yüzden kapıyı sökmek zorunda kaldık. Bu şekilde idare ediyoruz. Büyük hayvanları kestirene ya da kurbanlık olarak satana kadar" dedi.
 
Murat Çağlayan