Biga’ya kızına ziyarete gelen 68 yaşındaki Anghelina B.’nin uzun süredir yürümede zorluk, dizde ağrı, oturup kalkma sırasında zorluk çekme, diz ekleminden hareket sırasında ses gelmesi ve ödem oluşması şikâyetleriyle Biga Devlet Hastanesi’ne  başvurdu. Yapılan tetkik ve görüntülemeler neticesinde Anghelina B.’nin Gonartroz  ( Diz Kireçlenmesi) olduğu belirlendi ve ameliyat edildi.
68 yaşındaki hasta Biga Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Cihan Sevinçhan, Anestezist Uz. Dr. Rezzan Şenel İnan ve ameliyathane ekibi eşliğinde ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyon sonunda hasta yeniden sağlığına kavuştu. Konu ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Cihan Sevinçhan  “Hastamız Anghelina B. 8 yıldır dizindeki ağrılarla yaşadığını, İtalya’da ameliyat olmak için uzun süredir beklediğini, daha sonra Biga’da ikamet eden kızının aracılığı ile hastaneye geldi. Anghelina B. hanım polikliniğimize diz ekleminde ağrı ve hareket kısıtlaması şikâyetleri ile başvurdu. Hastamızda halk arasında kireçlenme olarak bilinen gonartroz (diz kalsifikasyonu)  mevcuttu. Öncelikle hastamızla konuşarak tedavi planımızı ve ameliyat gününü belirledik. Ameliyatımızı 09 Haziran tarihinde gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında hastamızın sağ diz ekleminde iltihaba yol açan deforme olmuş kıkırdak dokuyu eklemden uzaklaştırdık ve yerine özel olarak tasarlanmış diz protezini yerleştirdik. Hastamız ameliyatın 24 saat sonrasında ayağa kalktı ve ameliyat yeri ağrıları dışında yakınması kalmadı. Hastamıza evde kullanması gereken ilaçları ve uygulaması gereken egzersizler konusunda gerekli eğitimleri vererek ameliyattan 5 gün sonra taburcu etmeyi planlıyor ve en kısa sürede sağlığına tümüyle kavuşmasını bekliyoruz.” Dedi.
Hastamızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci “Sağlık alanında sürekli bir gelişme ve iyileşme içerisinde olan hastanemiz yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalar tarafından da tercih edilerek, sağlık hizmeti veriyor. İlimize ve bölgemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte hastanemizi tercih ederek buradan sağlık hizmeti alan yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalarımızın da olması bizleri mutlu ediyor. Bu süreçte emeği geçen hekimlerimize, ameliyathane hemşirelerimize, servis hemşirelerimize ve personellerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
 
Haber Merkezi