Üç farklı kalemde toplamda 124 milyon 17 bin TL’lik tarımsal destek ödemesi haziran ayında çiftçilerin hesaplarına yattı. Geçen hafta cuma günü verilen 124 milyon TL’lik tarımsal destek ödemesinin detayları araştırılırken, hangi kalemde ne kadar ödeme yapıldığı da merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile birlikte, Hububat Baklagil – Dane Mısır desteği, Kırsal Kalkınma Yatırımları ve Yağlı Tohumlu Bitkiler desteği çerçevesinde ne kadar ödeme yapıldığı belli oldu.
Tarımsal Destek Ödemesi Verildi
Haziran ayının ikinci tarımsal destek ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destek ödemeleri kapsamında 124 milyon 17 bin TL'lik destekleme ödemesi bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacak.’’ denildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemeleri
Hububat Baklagil – Dane Mısır desteği kapsamında 61 milyon 227 bin 656 TL, Kırsal Kalkınma Yatırımları desteği kapsamında 39 milyon 654 bin 950 TL ve Yağlı Tohumlu Bitkiler desteği kapsamında 23 milyon 135 bin 235 TL ödeme yapıldı. Haziran ayında ve önümüzdeki süreçte farklı tarımsal destekler çiftçilere iletildikçe Bakanlığın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.
Haber Merkezi